Влада

Житомирська облрада знову розглядатиме погодження спецдозволу фірмі, у якої через суд відбирали землю

17 November 2017, 14:46

Житомирська обласна рада знову розглядатиме питання про надання спеціального дозволу на користування надрами ТОВ «Українська гранітна корпорація».

Відповідний проект рішення сесії 16 листопада опублікований на сайті облради.

«Керуючись ст. 9-1 Кодексу України про надра, ст. ст. 43, 47 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», розглянувши звернення Державної служби геології та надр України  щодо погодження надання спеціального дозволу на користування надрами від 02.11.17 № 24679/03/12-17, враховуючи рекомендації постійної комісії обласної ради з питань екології, охорони навколишнього середовища та використання природних ресурсів, обласна рада вирішила погодити надання спеціального дозволу на користування надрами товариству з обмеженою відповідальністю «Українська гранітна корпорація» з метою видобування габро Центрального родовища площею 6,0 га, що знаходиться в Коростишівському районі Житомирської області», - зазначається у проекті рішення.

Це вже третій проект подібного рішення, підготовлений до розгляду на сесії обласної ради. 10 квітня цього року на сайті облради був опублікований аналогічний проект рішення, який мали розглянути на сесії обласної ради 25 травня.

«Кам’янобрідський сільський голова Яворенко Т.П. попросила підтримати даний проект рішення та повідомила, що з даним підприємством укладено соціальну угоду строком на 2 роки на суму 200 тис. грн», - зазначається у протоколі сесії.

Але «за» проголосували лише 16 депутатів з 64, рішення не прийняте.

Ще один проект рішення про погодження спецдозволу ТОВ «Українська гранітна корпорація» оприлюднили на сайті обласної ради 20 червня, питання розглядали на сесії 27 липня – «за» голосували 10 депутатів.

Нагадаємо, в лютому 2015 року прокуратура області повідомляла, що суд у повному обсязі задовольнив позов прокуратури Коростишівського району в інтересах держави до ТОВ «Українська гранітна корпорація» з вимогою привести земельну ділянку площею 6 га у придатний до використання стан та повернути її у державну власність. 

Як повідомляв Житомир.info, ТОВ «Українська гранітна корпорація» в травні 2007 року уклало з Коростишівської райдержадміністрацією строком на 2,5 роки угоду про використання для геологічного вивчення і пробного видобутку надр земельної ділянки сільськогосподарського призначення площею 6 га із земель запасу Кам'янобрідської сільської ради. Надалі фірма самовільно зайняла ще 0,55 га землі, розмістивши на ній склад, адмінбудинок та інші споруди, і після закінчення дії угоди всупереч вимогам контролюючих органів продовжувала незаконно користуватися землею

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі