Влада

У Житомирській ОДА «пригрозили» переселенцям з санаторію «Тетерів» щодо оплати за електроенергію

17 November 2017, 15:43

Ситуація у санаторії «Тетерів» у Житомирській області незмінна – переселенці проживають і ні за що не платять.

Про це пише сайт Житомирської ОДА.

«Основна проблема, яка виникає систематично – це борг за спожиту ними електроенергію, що тягнеться ще з 2015 року. В цьому році «Житомиробленерго» пішло на зустріч переселенцям і встановили на кожен корпус, де вони проживають, побудинковий лічильник, але плата за світло так і не надходить. Утримання переселенців за рахунок обласного бюджету не може бути довічним – на наступний рік фінансування буде закладено лише на пів року, про що вони будуть попереджені», - сказав заступник голови облдержадміністрації Ярослав Лагута.

«На комісії піднімалося питання, що це не може бути довічним утриманням переселенців за рахунок обласного бюджету. Може бути певний адаптаційний період, але він уже тримає 4 рік поспіль. Тим більше, частина із жителів санаторію вже влаштувалася на роботу, отримує заробітну плату, але проживають абсолютно безкоштовно і всі ці витрати лягають на обласний бюджет. І це не справедливо по відношенню до жителів нашої області», – сказав Лагута.

Також заступник голови ОДА додав, що було прийнято рішення, що з нового бюджетного року на утримання переселенців будуть закладені кошти на 6 місяців і вони будуть про це попереджені.

«До настання теплої пори року, ми будемо компенсувати витрати. Після того, як ми попередимо переселенців, вони матимуть 2 варіанти: або укласти договір і оплачувати спожиту електроенергію, або шукати інше місце проживання. Півроку на це більше, ніж достатньо», – сказав він.

Зі 150-160 тис. грн, які виділяються щомісяця половина йшла на погашення боргу за електроенергію, а половина на заробітну плату людям, які обслуговують територію санаторію, але через збільшення споживання електроенергії цих коштів уже не достатньо.

Нагадаємо, для учасників АТО і переселенців спростили процедуру участі в програмі «Доступне житло», на яку цього року виділили лише 30 млн грн.

Як повідомляв Житомир.info, у червні 2016 року у санаторії «Тетерів» Коростишівського району переселенців, які проживають у закладі, черговий раз попередили про наслідки неоплачених комунальних послуг. Люди споживанням електроенергії накопичили борг закладу перед ПАТ «ЕК «Житомиробленерго» на суму більше 600 тис. грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі