Місто

Житомирські маршрутки цілий місяць перевірятимуть на готовність до зими: шини, обігрів, безпека пасажирів

21 November 2017, 10:37

Житомирських перевізників впродовж місяця інспектуватимуть на відповідність транспорту зимовим умовам.

Про це на своїй сторінці у фейсбук 20 листопада повідомила прес-служба патрульної поліції Житомира.

«З метою посилення контролю за безпекою дорожнього руху під час перевезення пасажирів, попередження аварійності на автомобільному транспорті загального користування в зимовий період, запобігання виникненню надзвичайних подій під час здійснення таких перевезень та додержання законодавства у зазначеній сфері в період з 17 листопада до 17 грудня 2017 року буде проведено комплекс заходів «ПЕРЕВІЗНИК - ЗИМА», - інформує поліція.

Під час перевірок увага приділятиметься підготовці автотранспорту до використання в осінньо-зимовий період: заміні шин на зимові, справності обігріву скла та салону, зберіганню транспортних засобів за місцем їх стоянки, організації передрейсового контролю технічного стану автобусів та проведення щозмінного медичного огляду водіїв. Разом з тим, патрульні поліцейські слідкуватимуть за дотриманням норм законодавства під час перевезення організованих груп дітей, - йдеться в дописі.

У коментарі Житомир.info прес-офіцер управління патрульної поліції Житомира Ігор Іванюк уточнив, що перевірки поліцейські проводитимуть разом з працівниками відділу безпеки дорожнього руху управління патрульної поліції та Укртрансбезпеки, а перевірятимуть автобуси і маршрутні таксі.

«Для зручності пасажирів, щоб не забирати їх час, перевірки здійснюватимуться не під час руху маршруток, а на місцях відстою та на території АТП. Адже у випадку виявлення порушень складатимуться адмінматеріали, і перевірка може затягнутися», - розповів прес-офіцер. 

Як повідомляв Житомир.info, на початку року в житомирських маршрутках приміського сполучення перевірили роботу дверей і санітарний стан у салонах, а влітку перевірці піддались міські маршрутки.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі