Події

На Житомирщині за втручання прокуратури виплачено 6,7 млн. грн. заборгованої зарплати

10 April 2008, 09:54

Упродовж першого кварталу 2008 року органами прокуратури області у сфері дотримання законодавства про оплату праці порушено 33 кримінальні справи, внесено 141 документ прокурорського реагування, за наслідками розгляду яких до відповідальності притягнуто 68 службових осіб та виплачено 6,7 млн. грн. заборгованої зарплати.

 

На жаль, попри численні заходи, які проводяться в регіоні на рівні обласної влади та правоохоронних структур, й на сьогодні є гострою проблема виплати заборгованості по заробітній платі. Чимало керівників ігнорують законодавство про оплату праці та конституційні гарантії громадян, створюючи нові борги.

Як повідомив перший заступник прокурора області Анатолій Чумаченко, серед таких – керівництво державного підприємства «Коростишівський сільський будівельний комбінат» кооперативно-державної корпорації «Украгропромбуд». Начальник протягом 10 місяців  2007 року безпідставно не виплачував заробітну плату працівникам,  внаслідок чого виникла заборгованість на суму майже 240 тис. грн. Це у той час, коли підприємство мало реальну можливість вчасно виплачувати зарплату, бо за 8 місяців 2007 року на розрахунковий рахунок та в касу  надійшло понад 900 тис. грн.

Але, замість того, щоб вчасно розраховуватися із працівниками, керівництво «малювало» благополучні звіти про відсутність будь-якої заборгованості та подавало їх до органів статистики.

За даним фактом прокуратурою Коростишівського району порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених частиною 1 ст. 175(невиплата заробітної плати), частиною 1 ст. 366(службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Лише після порушення кримінальної справи, у ході досудового слідства, керівництво «схаменулося» та виплатило працівникам у повному обсязі заробітну плату.

 

Органи прокуратури області продовжують здійснювати перевірки  додержання законодавства про оплату праці. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Житомирської області.

Житомир.info

 

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі