Події

Поліцейські з СБУшниками затримали у Житомирській області Mitsubishi та двох бурштинокопачів зі знаряддям

23 November 2017, 15:46

 22 листопада працівники Овруцьких відділення поліції та міжрайонного відділу УСБУ під час спільного рейду припинили діяльність чергової копальні. На місці затримано автомобіль Mitsubishi та двох бурштиношукачів, в яких вилучено знаряддя незаконного промислу.

Про це інформує прес-служба ГУНП у Житомирській області.

«Двох молодиків, віком 23 та 24 років, рейдувальники виявили у лісовому масиві поблизу с. Острови у ході відпрацювання місць можливого ведення незаконного промислу. На місці події працювала слідчо-оперативна група Овруцького відділення поліції. У порушників, які саме налагоджували процес видобутку, було вилучено мотопомпу, пожежні рукави, гумові шланги та інше. Також затримано автомобіль Mitsubishi L-200, що знаходився неподалік копальні. Порушників разом з вилученим було доставлено до відділку», - йдеться у повідомленні.

За інформацією поліцейських, за вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за ст.15 (Замах на злочин), ч.2 ст.240 (Порушення правил охорони або використання надр) Кримінального кодексу України.

«За чинним законодавством подібні протиправні дії караються значними сумами штрафів (від 400 до 700 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян) або обмеженням чи позбавленням волі на строк до 3 років», - зазначили у поліції.

Фото поліції

Як повідомляв Житомир.info, поблизу села Гулянка Коростенського району Житомирської області 14 жовтня затримали «старателів», які добували бурштин в промислових масштабах.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі