ДОПОМОГА

Бійці 26 бригади передали 20 тис. грн на лікування трирічної бердичівлянки

30 November 2017, 10:15

Воїни 26 бердичівської бригади передали 20 тис. грн на лікування трирічної Діани Вітрук.

Про це на своїй сторінці у фейсбук 29 листопада повідомила прес-служба 26 артилерійської бригади.

«У важкий період початку війни на сході країни, коли наша бригада потребувала допомоги, мешканці Бердичева та району відгукнулися на наші біди. Всією громадою допомагали нам, артилеристам, щоб ми були нагодовані, вдягнені, забезпечені спорядженням та озброєнням. Ми вже розповідали, що наші артилеристи посіли перші місця під час змагань на кращу артилерійську батарею Збройних сил України. Разом з Дипломом переможців, кожна з двох батарей отримала ще по 150 тис. грн преміальних. На загальних зборах підрозділу воїни вирішили частину грошей передати батькам бердичівлянки Діанки Вітрук, яка потребує термінової медичної допомоги», - інформує прес-служба.

Воїни 26 артилерійської бригади зробили перший внесок. 29 листопада заступник командира батареї з морально-психологічного забезпечення Ольга Зощук передала гроші мамі хворої дівчинки, яка працює в одному з бердичівських дитсадків.

Прес-служба бригади зазначає, що маленька Діанка, на відміну від інших, не має можливості чути, бо має глухоту 4 ступеню.

«Батьки Діани пройшли обстеження у Київському інституті отоларингології ім. О.С. Коломійченка, де їхній донечці поставили страшний діагноз - двобічна нейросенсорна глухота 4 ступеню. Вони придбали за власний рахунок слухові апарати, але за третій місяць їх використання в дитини видимих результатів немає», - йдеться у дописі.

Єдиним виходом для повернення слуху трирічній дівчинці є оперативне втручання - кохлеарна імплантація. Її необхідно зробити терміново, адже навчити говорити можливо до 5 років, а далі мовні центри в мозку закриваються, - зазначає прес-служба. Крім того, після операції наступає тривалий період реабілітації.

«Батьки дівчинки не мають коштів на таку дороговартісну операцію, адже 756 тисяч гривень – це непідйомна для них сума. У державній черзі на операцію сім’я Вітруків стоїть під номером 357, але черга просувається дуже повільно. Без допомоги небайдужих людей родині не впоратися», - резюмує прес-служба.

Під дописом про передачу коштів на лікування Діани Вітрук зявився коментар її матері Ірини Кравчук.

«Щиро вдячні за вагомий внесок у мрію Діанки ВОЇНАМ 2-ОЇ БАТАРЕЇ БЕРДИЧІВСЬКОЇ АРТИЛЕРІЙСЬКОЇ БРИГАДИ № 26!!! Дуже приємно отримати допомогу від НАШИХ ЗАХИСНИКІВ!! Бережіть себе!!!Нехай ВИ та ваші рідні будуть здорові!!!!», - написала жінка.

Фото з соцмережі

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі