Влада

«Укртрансбезпека» передала житомирським дорожникам нові Opel, обладнані пересувними вагами. Фоторепортаж

1 December 2017, 13:06

1 грудня на майдані Корольова в Житомирі працівники «Укртрансбезпеки» передали області три пересувні габаритно-вагові комплекси, якими обладнані мікроавтобуси Opel, а також службовий автомобіль Hyundai.

Мобільні ваги презентував голова Житомирської ОДА Ігор Гундич. Він запевнив, що на майбутнє при проектуванні нових доріг у Житомирській області враховуватиметься розташування майданчиків для зважування вантажівок та фур.

Як розповів журналістам представник управління Укртрансбезпеки в Житомирській області, автомобілі виїздитимуть на рейдові перевірки великовагових вантажівок для збереження доріг. При порушенні складається відповідний документ та проводиться плата за проїзд в євро. Вартість залежить від відстані та відсоткового перевантаження. Авто затримуються для повної проплати або до приведення ваги до нормованих показників.

У 2017 році один такий комплекс, який працював на дорогах Житомирської області, 188 разів зафіксував перевищення вагових норм, за що було нараховано 46 тисяч євро штрафів.

Зі слів першого заступника голови Державної служби України з безпеки на транспорті Вячеслава Дідківського, перевагами таких пересувних вагів є мобільність (може змінювати дислокацію), мультифункціональність та зручні умови роботи працівників (кондиціювання, освітлення, інтернет, доступ до баз даних і т.д.).

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі