Місто

Міська рада знову обговорювала роботу «лотерейних» гральних закладів у Житомирі

18 December 2017, 11:13

Депутат Валерій Шевчук (фракція Об’єднання «Самопоміч») в черговий раз звернув увагу колег на роботу гральних закладів під виглядом «лотерей» та скарги мешканців будинків, де ці заклади знаходяться.

Про це він сказав під час виступу на сесії Житомирської міської ради 18 грудня.

Зокрема, мова йшла про заклад за адресою вул. Київська, 122. До обговорення активно залучилися депутати.

«Що ми можемо зробити на рівні міста? Там є обмеження по часу – робота до 22.00, і це можна контролювати. Але я хочу звернутися до присутнього на сесії народного депутата Юрія Павленка, щоб на законодавчому рівні обмежити роботу таких закладів», - сказав голова бюджетної комісії Юрій Мойсеєв.

Мер Сергій Сухомлин зауважив, що треба проводити роботу з місцевими підприємцями.

«Як правило, ці лотереї не купують приміщення, а орендують у житомирських підприємців. І тут треба працювати з місцевими підприємцями. І є ще одна інформація, що люди, які там працюють, офіційно не оформлені, а це вже інші штрафи, до 300 тисяч гривень», - сказав Сергій Сухомлин.

Слово також взяв народний депутат від Опозиційного блоку Юрій Павленко, до якого звертався депутат від Блоку Петра Порошенка Юрій Мойсеєв.

«Я ініціював заборону гральних закладів, але потім знайшли можливість запустити їх під виглядом «національних лотерей»… Сьогодні весь цей бізнес ведеться, контролюється, і з нього отримують доходи конкретні персони, які є у фракції БПП в Верховній Раді України», - зауважив нардеп.

«Партійні» звинувачення мер Житомира відкинув.

«Мені байдуже, хто займається цим бізнесом, його не повинно бути в Житомирі і по всій Україні», - наголосив Сергій Сухомлин.

Детальніше дивіться у сюжеті

Як повідомляв Житомир.info, адміністратор «Національної лотереї» у суді оскаржував постанову адмінкомісіїпри виконкомі Корольовської районної ради м. Житомира про притягнення до адміністративної відповідальності за ч.1 ст. 155 КУпАП та накладення штрафу в сумі 119 грн. Також стало відомо, що у Коростені правоохоронці провели обшуки в трьох гральних закладах та вилучили комп’ютери й гроші.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сухомлин міськрада сесія шевчук  
Матеріали по темі