Культура

Нова експозиція у «Гнатюк Арт Центрі» в Житомирі: дерев’яні скульптури, декоративні роботи та прикраси

18 December 2017, 12:13

Хоровий спів, класична музика і десятки унікальних, авторських художніх та декоративних робіт митців з Житомирщини, Рівного і Дніпра. Так виглядає друга виставка у «Гнатюк Арт Центрі». На відміну від попередньої, бачимо повне оновлення експозицій, багато нових імен і технік.

«Пляшку шампанського тому, хто вигадає назву. Жартома я її називаю «Волинська різня». Це злий жарт, не подумайте про щось політичне. Тема у мене «Десь на землі», так проходить низка моїх виставок, до прикладу ця - четверта за два місяці. Чому так називаю? Тому що це все пленер, це все на вулиці, з натури, в різні погодні умови», - розповідає Сергій Носок.

У стилі реалізму пише і досвідчений художник Станіслав Антонюк. Чоловік запевняє: тільки так можна передати справжню красу навколишнього світу та бездоганність живопису.

«Тут представлено 15 робіт «Яка ж Україна без червоної калини». В основному я пишу калину і предмети українського побуту. Адже я хочу показати у своїх роботах побут українського народу, його тяжкий труд. Також показати реалістичний живопис та майстерність, бездоганність живопису. Передати красу навколишнього світу», - ділиться художник Станіслав Антонюк.

У центрі виставкової зали розмістилась вишукана колекція більш як з 30 дерев’яних скульптур Франца Осовського. Митець розповідає: це лише маленька частина з його авторської колекції. Насправді ж робіт кілька сотень, адже скульптури з дерева майструє вже понад 50 років. І за цей час приборкав не одну техніку різьблення на різних породах дерев.

«18 порід, левова частина - плодові, вони найтвердіші. До того ж, працюю тільки зі старим деревом, якому хоча б 70 років. Тому що молода деревина дуже м’яка і не обробляється настільки якісно. Я вкладаю в свої роботи знання свої у пластичній анатомії, а кусок дерева, який я знаходжу в лісі, сам відповідає образу. Я знайшов, а він схожий на птицю, то я вже слона з нього не можу робити. А так воно (дерево) мені підказує», - говорить скульптор Франц Осовський.

Не поступаються у майстерності й молоді художники, які пензлем та фарбою пишуть свою, не менш захопливу мистецьку історію.

«З натури те, що ухватив - перший стан, враження от і є. Я їх довго не пишу, роботи написані за раз, максимум за два. Це натура, пропущена через свій стан - стан природи», - каже художник Анатолій Паньковик.

«Це акварель написана на пленері у 2012 році, в селі Сваловичі, де майже всі хати покриті очеретом, і там живуть люди. Цивілізація дісталась туди тільки 20 років тому», - розповідає художник Ігор Донченко.

«Мені подобаються більш філософські теми. Також я люблю міфологію. Зокрема, тут представлені роботи з кельтської міфології - це ельфи. Також щось філософське, театральне - трагедія і комедія, багато клоунів, арлекінів», - розповідає про свої роботи художниця Олена Дунєва.

Об’єднувати творчих людей – це і є головна мета «Гнатюк Арт Центру», - запевняє його засновник Олег Гнатюк, анонсуючи, чим дивуватимуть поціновувачів прекрасного надалі.

«Ми будемо відчинені до 3 лютого. Третього лютого ми знову змінимо усю експозицію, яка буде новою. Можливо, й інші художники, будуть персональні виставки. Окрім того, ми працюємо без вихідних, ми працюємо безкоштовно. Я рекомендую, щоб у фейсбуці дивилися наші новини, адже у нас постійно проходять різні заходи. Тому, я запрошую всіх поціновувачів живопису, поезії та музики до нас у гості. Ми завжди відкриті для вас», - запрошує у гості засновник «Гнатюк Арт Центр» Олег Гнатюк.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: арт-центр  
Матеріали по темі