Місто

З нового року житомирських дошкільнят годуватимуть за новим меню

21 December 2017, 14:51

З метою урізноманітнення примірного двотижневого меню стравами, які найбільше полюбляють вихованці закладів, максимального задоволення та врахування думки батьків, влада Житомира прийняла рішення розробити нове примірне двотижневе меню.

Про це пише сайт Житомирської мерії.

«Діти мають отримувати якісний, збалансований та смачний для них продукт. Харчові звички людини формуються саме в дитячому садочку, тому ми маємо привчати дітей до правильного харчування ще з малечку. До нового раціону дітей увійдуть кращі страви української та європейської кухонь. Над новим меню працювали впродовж двох останніх років і вже з наступного року воно з’явиться у всіх дошкільних навчальних закладах міста», - розповів заступник міського голови Матвій Хренов.

Апробацію примірного двотижневого меню з 1 вересня 2017 року було розпочато в дошкільних навчальних закладах № 6, 15, 37, 71, 73.

«Нове меню було створено з урахуванням смакових вподобань дітей, побажань батьків, сучасних підходів до здорового харчування. До роботи з розроблення та впровадженню меню було залучено спеціалістів управління освіти, керівників та медичних працівників дитячих садочків», - зазначила Ольга Лісогурска, інженер-технолог.

За словами медичних працівників дошкільних навчальних закладів, від збалансованого харчування залежить здоров’я дітей. Урізноманітнене фруктами та овочами меню, дасть можливість підвищити імунітет дитини, що зменшить ризики захворюваності.

Зараз до розробленого меню вносяться останні поправки та корективи. Меню готується до затвердження на міському рівні.

Рішенням виконавчого комітету від 21.10.2015р. №768 встановлено вартість харчування:

дітей ясельного віку – 18,40 грн (11,04 грн (60%) – кошти батьків, 7,36 грн (40%) – бюджетні кошти);

дітей садових груп – 28,30 грн (16,98 грн (60%) – кошти батьків, 11,32 грн (40%) – бюджетні кошти);

дітей санаторних груп – 35,60 грн на день 100% за рахунок бюджетних коштів.

Нагадаємо, про нові страви та введення невластивих для дитсадків продуктів батькам нещодавно розповідали на зборах у житомирському дитсадку №52. Зокрема, батьки дізналися, що в меню стане менше хліба та молочних каш, зате більше яєць, рибних страв, зелені та корисних овочів. Ноу-хау стане поступове введення сала й часнику.

Як повідомляв Житомир.info, 15 грудня у житомирській школі №21 продемонстрували, чим незабаром харчуватимуть учнів 1-4 класів.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Освіта садочок харчування 
Матеріали по темі