Влада

Богдан Гнатюк через суд поновився на посаді головного еколога Житомирської області

20 December 2017, 16:53

Суд поновив Богдана Гнатюка на посаді начальника Державної екологічної інспекції Житомирської області.

Таке рішення 19 грудня цього року ухвалив Житомирський окружний адміністративний суд.

«Визнати протиправним і скасувати накази Державної екологічної інспекції України від 12.10.2017 №660 «Про порушення дисциплінарного провадження відносно Гнатюка Б.Й.» та від 13.10.2017 №387-0 «Про звільнення Гнатюка Б.Й.» поновити Гнатюка Богдана Йосиповича на посаді начальника Державної екологічної інспекції у Житомирській області – головного державного інспектора охорони навколишнього природнього середовища Житомирської області. Рішення суду у частині поновлення Гнатюка Богдана Йосиповича на посаді... допустити до негайного виконання», - зазначається в рішенні суду, яке може бути оскаржене до Житомирського апеляційного адміністративного суду через суд першої інстанції впродовж 30 днів.

Також суд скасував накази в.о. голови Державної екологічної інспекції України від 30 травня 2017 року №527 «Про порушення дисциплінарного провадження відносно Гнатюка Б.Й» та від 31 травня 2017 року №531 «Про проведення службового розслідування відносно Гнатюка Б.Й.».

В Єдиному державному реєстрі судових рішень є інформація, що провадження у адміністративній справі за позовною заявою Богдана Гнатюка було відкрите 30 червня поточного року: він просив скасувати накази №524 від 30.05.2017 року та №531 від 31.05.2017 року. Цього ж дня суд в рамках забезпечення адміністративного позову зупинив дію зазначених наказів «до ухвалення рішення в адміністративній справі».

Державна екологічна інспекція намагалися оскаржити цю ухвалу Житомирського окружного адміністративного суду в апеляційному суді, але ухвалою від 17 жовтня у відкритті апеляційного провадження було відмовлено.

В декларації Богдана Гнатюка перед звільненням з посади начальника обласної екоінспекції зазначається, до з 1 січня по 13 жовтня 2017 року він отримав 118 тис. 257 грн заробітної плати та 56 тис. 16 грн – за рішенням суду «про відшкодування заробітної плати за вимушений прогул та незаконне звільнення».

Як повідомляв Житомир.info, Богдан Гнатюк очолює Держекоінспекцію у Житомирській області з 1 січня 2012 року. З 25 серпня по 25 вересня 2016 року він був відсторонений від виконання обов’язків на час проведення службового розслідування. 30 вересня голова Держекоінспекції Андрій Заїка підписав наказ про звільненняБогдана Гнатюка. 24 листопада Гнатюк вийшов на роботу: у прес-службі обласної екологічної інспекції повідомили, що він перебував на лікарняному і вийшов на роботу по його закінченню. 12 січня цього року голова Державної екологічної інспекції України Андрій Заїка заявив про особисту зацікавленості міністра екологіїУкраїни Остапа Семерака у покриванні протиправних дій та лобіюванні інтересів керівника Держеконіспекції у Житомирській області Богдана Гнатюка. 18 січня Уряд відсторонив Андрія Заїку від виконання обов’язківкерівника Держекоінспекції. 1 березня цього року Гнатюка знову відсторонили від виконання обов’язків на час проведення службового розслідування.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: гнатюк екологія суд  
Матеріали по темі