Політика

У житомирській поліклініці показали обладнання, придбане за сприяння народного депутата України Борислава Розенблата

20 December 2017, 17:31

Нові сучасні апарати для рентгену та нові сучасні кольпоскопи в кабінеті гінекології, які дозволяють діагностувати онкологічні захворювання на ранній стадії. Тепер усе це доступно житомирським пацієнтам не лише у приватних клініках, але й у міській поліклініці №2. Обладнання закуплене за кошти державної субвенції, яку впродовж останніх двох років отримали житомирські медзаклади з ініціативи народного депутата України Борислава Розенблата. За цей час сума державної допомоги склала більше 40 мільйонів гривень.

«Всі ті кошти, які ми можемо виділити з державного бюджету, я спрямовую на закупівлю обладнання. Просто «розпилювати» їх, я не можу собі дозволити. Тому що я дійсно бачу як їх «розпилюють» мої колеги: десь вони вікна міняють, десь вони дах перекривають. Я це все розумію, але в мене від самого початку було одне завдання. Перш за все, всі наші лікарні та поліклініки обладнати, щоб ми були сучасними. Друге важливе питання – щоб наші містяни бачили, як використовуються державні кошти», - розповідає народний депутат України Борислав Розенблат.

Нове обладнання здатне діагностувати онкологічні захворювання на ранніх стадіях, а це в свою чергу може врятувати не лише здоров’я, але й життя пацієнтів.

«Моя мати дуже рано пішла із життя, в 50 років. Це сталось тільки тому, що практично впродовж трьох місяців намагались визначити чим вона хворіє. Поки знайшли та діагностували чим вона хворіє, вона померла. Для того, щоб цього більше не допускати найголовніше – це діагностика. Найголовніше – це на ранній стадії виявити, що людина хворіє. Пацієнти міста Житомира повинні бути всюди забезпеченими якісним новим обладнанням, щоб можна було поставити діагноз», - переконаний нардеп.

За останні кілька років, за кошти державного бюджету, вдалось забезпечити міські лікарні та поліклініки дороговартісним обладнанням і предметами першої необхідності, без яких лікарям вкрай важко діагностувати хвороби пацієнтів.

«Ми починаємо з базових речей. В минулому році завдяки допомозі Борислава Розенблата із державного бюджету були виділені кошти і ми зробили приймальні відділення. Це найважливіше В цьому році нам вже вдалось зробити хірургічні відділення, і поставити рентгенологічне обладнання в поліклініки нашого міста. І закупити кольпоскопи», - розповідає заступник Житомирського міського голови Матвій Хренов.

За словами заступника міського голови, в 2018 році робота по обладнанню закладів охорони здоров’я необхідною апаратурою не припиниться.

«Тобто, насправді планів дуже багато. Охорона здоров’я така річ, що грошей завжди буде не вистачати, але ми сподіваємось, що за вашої допомоги ми зможемо це зробити», - каже Матвій Хренов.

В наступному році Борислав Розенблат планує продовжити залучати гроші державного бюджету на закупівлю обладнання для житомирських лікарень. За словами нардепа, мова йде про щонайменше 50 мільйонів гривень для закупівлі медтехніки в обласний онкодиспансер.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: розенблат субвенція  
Матеріали по темі