Місто

У міській дитячій лікарні в Житомирі показали відремонтовані відділення та нове обладнання

26 December 2017, 16:30

Напередодні нового року в центральній дитячій міській лікарні показали оновлені відділення, які були капітально відремонтовані впродовж 2017 року. Медики розповідають: коли починали планувати капітальні ремонти, то намагались зробити усе, щоб маленьких пацієнтів, які потрапляють до лікарні, «лікували» навіть стіни.

«Ми спеціально наймали художника, робили дизайнерський такий проект. Спеціально розмалювали стіни, щоб якось піднімати настрій батькам і підняти настрій дітям, щоб коли вони заходили, то це не були сірі лікарняні стіни, а в них був гарний настрій. Бо гарний настрій - запорука гарного здоров’я», - розповідає завідувач ЛОР відділенням Ольга Прінц.

Лікарі запевняють: ремонт у відділенні був не просто косметичним. Тут справді змінилось усе, починаючи від вхідних дверей та вивіски і закінчуючи операційними, яких раніше у відділенні просто не було.

«Раніше у нас операційна була зроблена з палати. І на 9 квадратних метрах ми проводили оперативні втручання. Де були – анестезіолог, оперативна медсестра, хірург, санітарка. Це все на кількох квадратних метрах, плюс стіл, апарат. Взагалі не було де розвернутись. У нас було так, що коли ми вносили апарат для зварювання судин, то нам треба було щось виносити і кожного операційного дня робити якісь переміщення. Тепер в нас велика простора операційна», - каже лікар.

Загалом на ремонтні роботи та закупівлю нового обладнання для дитячої міської лікарні впродовж 2017 року із міського та державного бюджету було залучено кілька мільйонів гривень.

«В цьому році більший акцент був зроблений на капітальні ремонти. Нам вдалось зробити два відділення. Це відділення короткострокового перебування, це одне із найсучасніших відділень зі своєю філософією. І ЛОР відділення. В кожному відділенні ремонтні роботи були приблизно до півтора мільйони гривень, тобто три мільйони гривень було витрачено на капітальні ремонти. Також дитяча лікарня отримала гастроскоп. Він наразі налаштовується та довозиться в місто Житомир. Його ціна була за два мільйони гривень, і була придбана велика кількість додатків до вже існуючого обладнання. Ми докуповували додаткове програмне забезпечення на ультразвукове обладнання, датчики, холтерівський моніторинг був придбаний за гроші міського бюджету. Якщо говорити разом, то дитяча лікарня отримала більше шести мільйонів гривень. Насправді за останні два роки дуже великі інвестиції робляться в охорону здоров’я і дитинства, і в охорону здоров’я міста, зокрема», - розповідає заступник Житомирського міського голови Матвій Хренов.

Міський голова запевнив: влада не збирається припиняти фінансування закладів охорони здоров’я.

«Ми далі будемо продовжувати вкладати гроші і в обладнання. В дитячу лікарню в тому числі. Найприємніше і що відзначають лікарі - що навіть направляють з приватних клінік міста Житомира на обстеження в дитячу лікарню. Це говорить про те, що клас устаткування, клас лікарів навіть вище, ніж у приватних клініках. Ось це не може не радувати», - переконаний мер Житомира Сергій Сухомлин.

Однак, поки про плани у муніципалітеті говорять обережно. Більше подробиць чиновники обіцяють розповісти вже після сесії міськради, на якій будуть розподілені кошти бюджету розвитку Житомира.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: хренов сухомлин лікарня обладнання  
Матеріали по темі