Події

У Коростені та в селі Овруцького району поліцейські затримали чоловіків, які стріляли зі зброї

27 December 2017, 11:19

Події трапилися у м. Коростені та в Овруцькому районі відповідно увечері 26-го та уночі 27 грудня. В обох випадках місцеві жителі здійснили постріли з наявної у них зброї. Ніхто з людей не постраждав. Усі обставини встановлюються у рамках розпочатих досудових розслідувань.

Про це інформує прес-служба головного управління Нацполіції у Житомирській області.

«Близько 22 години 26 грудня до Коростенського відділу поліції надійшло повідомлення про те, що на одній з вулиць райцентру хтось здійснив кілька пострілів. Для перевірки за вказаною адресою виїхала слідчо-оперативна група, працівники якої з’ясували, що невідомий чоловік пострілами, попередньо, з пневматичної зброї, пошкодив вікно одного із магазинів. Ніхто з людей не постраждав. Поки група працювала на місці події, інші поліцейські проаналізували записи камер відеоспостереження. Завдяки такій роботі правоохоронцям швидко вдалося встановити особу невідомого чоловіка, який грубо порушив громадський порядок, і врешті затримати його та доставити до відділу поліції», - розповіли у поліції.

Доставленим виявився 43-річний раніше судимий житель райцентру. Нині всі причини, що спонукали чоловіка вчинити протиправне діяння, та обставини події поліція з’ясовує у рамках розпочатого за ч.4 ст.296 (Хуліганство) ККУ кримінального провадження.

«Уже за кілька годин після того, близько 2-ї ночі, в одному із сіл Овруцького району місцеві жителі передали поліції ще одного горе-стрілка. За попередньою інформацією, 50-річний селянин, відвідувач місцевого нічного закладу, після суперечки з іншими уже на вулиці здійснив постріл угору з предмета, зовні подібного до пістолета. На щастя, ніхто з оточуючих не постраждав. Люди викликали поліцію. Правоохоронці вилучили зброю та направили її на експертизу. Подію кваліфіковано за ч.4 ст.296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України. У рамках досудового розслідування поліція з’ясовує походження вилученого небезпечного предмета. За чинним законодавством подібні дії для обох стрілків можуть обернутися позбавленням волі на строк від 3 до 7 років», - повідомили у прес-службі ГУНП у Житомирській області.




Фото поліції

Як повідомляв Житомир.info, в інтерв’ю начальник головного управління Нацполіції Вячеслав Печененко розповів про своє ставлення до легалізації зброї в Україні.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: зброя овруцький район коростень поліція гунп  
Матеріали по темі