Події

​Суд зобов’язав підприємство екс-депутата міськради сплатити до бюджету Житомира 550 тисяч гривень боргу

2 January 2018, 17:15

Рівненський апеляційний господарський суд не задовольнив апеляційну скаргу приватного підприємства, яке господарський суд Житомирської області зобов’язав сплатити до бюджету Житомира 550 тисяч гривень боргу за експлуатацію міського полігону твердих відходів.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Житомирської області 2 січня.

«Йдеться про те, що у травні 2015 року між Житомирською міськрадою та приватним підприємством укладено інвестиційний договір з експлуатації полігону твердих побутових відходів м. Житомира, відповідно до якого підприємство зобов’язалося щомісячно перераховувати до місцевого бюджету 60 тис. грн. Однак, усупереч умовам договору, підприємство сплатило кошти лише за травень і червень 2016 року та безпідставно припинило виконання своїх зобов’язань. Унаслідок цього, станом на березень 2017 року перед місцевим бюджетом утворилася заборгованість на суму понад 900 тис. грн», – йдеться у повідомленні.

З метою захисту інтересів держави прокуратура області у травні 2017 року подала до господарського суду Житомирської області позов про стягнення зазначеної заборгованості, який частково задоволено та зобов’язано підприємство сплатити понад 550 тис. грн.

«Не погодившись з таким рішенням суду, приватне підприємство подало апеляційну скаргу. Наразі, з урахуванням доводів прокуратури області щодо її безпідставності, Рівненським апеляційним господарським судом апеляційну скаргу залишено без задоволення, а рішення суду про стягнення понад півмільйона гривень – без змін», – інформують у прокуратурі.

Керівник КАТП-0628 Сергій Колесник у коментарі Житомир.info 19 травня підтвердив інформацію про те, що це підприємство колишнього депутата міської ради Валентина Стойка.

«Дійсно, керівник Валентин Стойко. Підприємство зараз не працює. Воно якийсь час запускалося, то знову ламалося. Десь з осені воно не працює, вони там і не показуються, ще була якась охорона певний час, а зараз там нікого немає», - сказав тоді Сергій Колесник.

Як повідомляв Житомир.info, підприємство колишнього депутата міської ради заборгувало бюджету Житомира майже 1 млн грн.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: прокуратура Стойко ТПВ 
Матеріали по темі