Місто

​Думки житомирян щодо підвищення з 1 січня мінімальної заробітної плати

4 January 2018, 15:06

З січня 2018 року мінімальна заробітна плата в Україні зросла на 523 гривні й нині становить 3 тис. 723 грн. Ми запитали у житомирян, як вони ставляться до такого поповнення в гаманцях та чи вплине підвищення зарплати на підвищення рівня життя людей.

«Це небагато, але краще, ніж нічого», - каже Тетяна Талько.

«Не вбачаю позитиву. Вважаю, що буде все дорожчати, це будуть лише цифри. Потрібно таку зарплатню давати людям, щоб вони могли сплатити комунальні, поїсти, одягнутися, лікуватися, жити. Ось так потрібно нашим економістам розраховувати», - говорить Наталія Сокоренко.

«В нашій країні немає ресурсів для підняття мінімальної заробітної плати, краще б вони ціни знизили на продукти та комунальні послуги», - сказала Віра Болух.

«Це позитивно, тільки малі кошти. Підвищувати потрібно набагато більше», - думає Віталій Любаківський.

«Звісно, позитивно. Якщо податки побільше не вирахують, то, думаю, що так», - ділиться Алла Лаврук.

«Я думаю, покращення буде якесь. Очікуємо, так, якщо не буде великого подорожчання цін», - розповідає Людмила Ковальова.

«Враховуючи те, що зараз наші ціни такі, як у Європі, коли кілограм мандарин коштує стільки ж, скільки в Європі, але наша зарплатня відповідає їхній зарплатні лиш цифрами. Тільки у них в євро, а у нас в гривнях, і їм вистачає цієї зарплатні, іще й вистачає заощадити. Відповідно, наші зарплати у 3 - 4 тисячі гривень. Якщо б, до прикладу, мандарини коштували не 30 - 40 грн, а так, як у них, півтора-два євро, то мені б вистачало цієї зарплатні вдосталь. У них кредити на житло по 3% - 4%, а не під 45% - 50%, то нехай би й була така зарплатня. Дайте нам, будь ласка, європейську зарплатню на наші європейські ціни, то тоді я буду радіти. А те, що вони дають ці 500 грн, то краще нехай вони собі їх додають. Вочевидь їм не вистачає, нашим депутатам. Така моя думка», - зауважила Катерина Тарасюк.

Нагадаємо, з 1 січня 2018 року мінімальна зарплата становить 3723 грн проти 3200 гривень, а за порушення законодавства про працю роботодавців очікують штрафи.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: зарплата штраф мінімалка  
Матеріали по темі