Місто

Центром Житомира пройшла Хода Трьох Царів: мудреці на конях, ангели та пастушки

8 January 2018, 18:10

Традиційна театралізована Хода Трьох Царів вчетверте відбулася у Житомирі. У костюмах ангелів, пастушків, царів-мудреців та їхньої свити кількасот вірян пройшли ходою від Житомирської парафії Божого Милосердя центром міста до костелу св. Йоанна з Дуклі.

Таким чином вони відтворили біблійну історію народження Ісуса Христа.

«На Різдво, коли Ісус народився, ангели сповістили спочатку пастухів, а троє мудреців, хто каже королів, побачили зірку на небі і за цією зіркою рушили. Царів було троє. Один приніс золото, другий мирро, третій – кадило, і віддали пошану», - розповів учасник ходи Андрій Свідерський.

«Ми йдемо в першу чергу не повеселитися, а посвідчити житомирянам, що Христос народився, що тут є віруючі люди, які святкують це свято по-справжньому, вміють веселитися і в день Різдва Христового не забувають про іменинника», - розповів учасник дійства Леонід Борецький.

Спостерігаючи за ходою, випадкові перехожі дивувалися і фотографували костюмовану ходу.

«Абсолютно випадково потрапила сюди, вперше в житті бачу таке, і на душі радість. Христос народився, славімо його», - каже житомирянка Валентина Лінкевич.

Роль маленького Ісуса, який зустрічав прихожан у костелі св. Йоанна з Дуклі, виконував 6-місячний Іван Ярошинський.

«Мабуть, сам Бог нас обрав. Дитинка якраз по віку підійшла. Обирали не нас, обирали дитину. Звичайно, це дуже почесно. Хочемо привітати всіх з Різдвом Христовим, побажати всім Божого благословення, мину, нехай Бог всіх береже», - розповіла його мама Світлана Ярошинська.

Як повідомляв Житомир.info, в 2016 році у Житомирі відбулася третя Хода Трьох царів.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Ісус Різдво Хода трьох царів  
Матеріали по темі