Політика

​Нардеп Борислав Розенблат подарував житомирському територіальному центру автівку для соцобслуговування підопічних

10 January 2018, 09:29

Територіальний центр у Житомирі опікується понад шістьма тисячами соціально незахищених людей. Сюди, кажуть останні, приходять не просто за допомогою, а і за спілкуванням.

«Головне для мене - це поспілкуватися», - каже підопічний Житомирського міського територіального центру соціального обслуговування Яків Купринюк.

«Мені вже 84 рік іде і я у цей дім ходжу вже більше десяти років. Прийшла я сюди, щоб співати і так вийшло, що я оформилась на обслуговування», - говорить підопічна Житомирського міського територіального центру соціального обслуговування Людмила Семелєва.

Підопічні центру діляться: тут немає розподілу на людей похилого віку, одиноких пенсіонерів, малозабезпечених, або ж на людей з інвалідністю. Позаяк, кожному знайдеться заняття до душі: чи то співи, чи то літературне читання, навіть уроки вишивання та англійської мови. Окрім цього, підопічні центру щодень отримують гарячі обіди. А тим, хто не в змозі самостійно за ними прийти, їх розвозять. Однак автівок для такого соціального обслуговування не вистачає. Саме тому, дирекція територіального центру звернулась за допомогою до народного депутата Борислава Розенблата, який не зволікаючи відгукнувся на звернення.

«Я вирішив довго не гаяти часу та передати автомобіль для того, щоб розвозити гарячі обіди для людей, які не можуть прийти до терцентру і вимушені сьогодні бути прикутими до ліжка. Тому, я сьогодні передаю ці ключі та техпаспорт водію терцентру. Сьогодні турбота про літніх людей, які усе життя працювали на нашу країну, віддали життя та здоров’я для того, щоб сьогодні був добробут в нашій країні, ми повинні теж з вдячністю віддавати усе те, що їм належить», - зазначає народний депутат України Борислав Розенблат.

Такою обновою у центрі не натішиться. Кажуть: тепер зможуть працювати не лише оперативніше, а і якісніше.

«Нам сьогодні належить мати 12 автомобілів, а їздить тільки три. А це буде автомобіль, який дійсно допомагатиме і людей до госпіталю підвезти, і в лікарню, і завезти гарячі обіди. Це дуже і дуже велика допомога», - розповідає директор Житомирського міського територіального центру соціального обслуговування Анатолій Сахневич.

Водій пан Юрій вже прораховує кількість поїздок, маршрут та уявляє, як будуть радіти такому покращенню підопічні.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Фонд родини Розенблат Розенблат Сахневич терцентр 
Матеріали по темі