Місто

​Після зустрічі з жителями передмістя Житомира перевізник знизив вартість проїзду на 2 гривні

10 January 2018, 10:28

Після учорашньої зустрічі з жителями Соколовського масиву, що під Житомиром, перевізник Аркадій Савіцький таки знизив вартість проїзду на 2 гривні. З 10 січня в автобусах, які курсують за 110 маршрутом, люди платять вже не 12, а 10 гривень за квиток.

Про це Житомир.info повідомив місцевий житель Садіг Джафаров.

«Сьогодні дружина їхала в маршрутці і дала 12 гривень, то 2 гривні їй повернули. Втім, в автобусі не було оголошення про вартість проїзду», – зазначив чоловік.

Інформацію про зниження вартості проїзду на 2 гривні у коментарі Житомир.info підтвердив і сам перевізник. За його словами, це стало можливим після оптимізації графіків руху: маршрутки їздитимуть рідше, але вартість буде меншою.

«Ми визначилися, які рейси їдемо, які не їдемо. Зекономили рейси, зекономили гроші і скинули ціну. Колись було пальне дешеве, можна було їхати кожні 5 хвилин, їхали малі машини, до прикладу, «Рути», економія була… А зараз пальне дорожче, машини великі. Якщо вони везуть туди 2-3 чоловіки на Соколовський масив, це нерентабельно. А їхати в годину-пік треба, ми мусимо ставити більше машин, великі машини. Я вчора не те, щоб сказав, що категорично відмовляюся скидати ціну, бо я так хочу. Я сказав: давайте щось зекономимо, щоб можна було їхати», – сказав Аркадій Савіцький.

Він також зазначив, що таким чином збирається вирішувати ситуацію і на інших приміських маршрутах, які обслуговує.

«Ми, в принципі, і у Волиці так вже вирішили: скорочуємо рейси, скорочуємо автобуси і буде ціна менша», – зазначив перевізник.

Нагадаємо, Житомир з населеними пунктами району з’єднують 57 приміських автобусних маршрутів, на яких працюють приватні перевізники.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирській області з 1 січня вартість проїзду на деяких маршрутах зросла на 50%. Управління промисловості, розвитку інфраструктури та туризму Житомирської ОДА почало перевіряти доцільність підвищення вартості проїзду на приміських маршрутах. 5 січня Олексій Ясюнецький під час наради із перевізниками області зазначив, що влада розриватиме договори із перевізниками, які необґрунтовано підвищили тарифи. 9 січня в Житомирській ОДА повідомили, що антимонопольний комітет узявся за житомирських перевізників, які підвищили вартість проїзду по області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: транспорт Соколовський масив перевізники вартість проїзду 
Матеріали по темі