Культура

​Охоронець подарував Житомирському музею космонавтики власну колекцію поштових марок на космічну тематику

3 January 2018, 10:15

2 січня Житомирський музей космонавтики ім.С.П.Корольова одержав несподіваний і цінний подарунок – понад сотню поштових марок, присвячених історії космонавтики. «Космічну колекцію», зібрану у дитинстві і дбайливо збережену до сьогодні, передав музею Євген Процек.

Про це повідомляє прес-служба Житомирської обласної ради 3 січня.

«Багато з них датовані далеким 1961 роком, коли була започаткована ера пілотованих космічних польотів. Захоплює і «географія» країн, які випускали ці марки: Болгарія, Чехословаччина, Польща, НДР, Монголія, В’єтнам, Куба, колишній СРСР. Варто зазначити, що Євген Процек багато років здійснює охорону нашу комунального закладу. Він працює у Державній службі охорони. Колектив музею на чолі з директором Іриною Дячук висловлють щиру вдячність Євгену Процеку за такий щедрий дарунок напередодні 111-ї річниці з дня народження Сергія Корольова», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, за 20 днів Житомирському музею космонавтики вдалося зібрати майже 30 тис. грн для придбання раритетних експонатів.

Як повідомляв Житомир.info, Упродовж цього року музей космонавтики ім. С.П. Корольова у Житомирі відвідали більше 150 тис. людей, що більш ніж утричі перевищує показники 2014 року.




Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: музей космонавтики музей космонавтики ім. С.П. Корольова марки 
Матеріали по темі