Політика

​Фестиваль «Різдвяні передзвони» у Старому Солотвині: колядки, щедрівки, частування і оновлений будиночок на воді

12 January 2018, 17:57

На фестиваль «Різдвяні передзвони», який вдруге проходить у селі Старий Солотвин, що на Житомирщині, цьогоріч приїхали кілька сотень людей. З-поміж яких шістнадцять творчих колективів та представники обласної влади, які гуртом співають різдвяних пісень, розповідають колядки та щедрівки. Сільський голова ділиться: таким чином популяризують не лише українські різдвяні традиції, а і своє село.

«Сьогодні дуже важливо, щоб наша молодь переймала українські традиції, різдвяні колядки, щедрівки. Дивлячись на посмішки щасливих дітей, які виходять з будиночка, де сьогодні Святий Миколай роздає дітям смаколики, діти щасливі», - розповідає сільський голова с. Старий Солотвин Віктор Овчаренко.

І дійсно, у кількох метрах від імпровізованої сцени бачимо відомий рибальський будиночок з місточком, у якому наразі розташувалась резиденція Святого Миколая.


Незадовго до свят, будиночок та місток, що веде до нього, осучаснили. Провели освітлення та облаштували міст перилами. Позаяк, кажуть: з кожним роком будинок на воді приваблює усе більше туристів, тому він має бути не просто зручним, а і безпечним для відпочинку. Таку ініціативу підтримали депутати облради. Зокрема і голова фракції ВО «Свобода» у Житомирській обласній раді Сидір Кізін.

«Ми у «Свободі» розуміємо, що потрібно на свої сили розраховувати. Потрібно знаходити такі точки сили, економічного зростання, є ось такі прекрасні, природні ландшафти. Не так багато потрібно: невеличкий будиночок, місточок і українська Швейцарія на Бердичівщині. Сюди уже починають приїздити туристи. Ми у обласній раді вважаємо, що ось такі речі потрібно підтримувати. Це і бізнес, це і людські контакти, це пожвавлення економіки, і це життя у такі громади, як Солотвин», - зауважує голова фракції ВО «Свобода» у Житомирській обласній раді Сидір Кізін.

«Дев’яносто тисяч гривень було виділено. Було проведено освітлення в даний будиночок, був зроблений міст. Тому, що були випадки, коли приїздили наречені і падали у воду. Тому, усе облаштували», - каже заступник голови Житомирської обласної ради Максим Вілівчук.

Таким оновленням не натішаться й місцеві жителі.

«Наш будиночок - це туристичне місце у нашому селі. Я живу неподалік і у мене є багато фотографій, ми з подругою любимо тут гуляти, і дуже часто тут буваємо», - говорить Дар’я Рисіч.

«Мене вразило, що тут з’явились перила, доволі стійкі. В будиночку стало просторіше, заходиш і відчуваєш себе у казці, стало гарно», - додає Тетяна Король.

Окрім колядок, щедрівок та Святого Миколая на відвідувачів фестивалю чекали й частування. Смаколики роздавали безкоштовно усім охочим. У меню свята не лише гарячі напої, а й м’ясні та рибні страви.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Свобода Старий Солотвин Кізін Вілівчук 
Матеріали по темі