Події

У будинку 19-річного студента малинські поліцейські виявили мінометну міну, патрони та багнет до гвинтівки Мосіна

15 January 2018, 15:05

13 січня оперативники Малинського відділення поліції у ході санкціонованого обшуку виявили за місцем проживання 19-річного студента мінометну міну, понад 200 патронів та багнет до гвинтівки Мосіна. Боєприпаси вилучено та направлено на експертне дослідження. Триває досудове розслідування.

Про це інформує прес-служба ГУНП у Житомирській області.

«Санкціонований обшук у домогосподарстві молодика було проведено за відповідною ухвалою суду 13 січня. Наявна в оперативників інформація про зберігання незаконного арсеналу підтвердилась. Під час обшуку виявлено 231 патрон калібру 7,62 мм, мінометна міна та багнет до гвинтівки Мосіна», - йдеться у повідомленні.

«Виявлене хлопець відкопував у місцях проведення запеклих боїв часів ІІ Світової війни. Втім це не звільняє парубка від кримінальної відповідальності, передбаченої ст. 263 ККУ» - розповів начальник Малинського відділення поліції Олександр Гайовий.

За незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

19-річний парубок раніше в полу зору поліцейських не потрапляв, однак про протиправність своїх дій знав. Нині він дає свідчення у відділенні поліції. Рішення про остаточну правову кваліфікацію події прийматиметься за результатами експертного дослідження

Як повідомляв Житомир.info, у ніч на 24 грудня в одному з житомирських кафе поліцейські вилучили у відвідувача гранату Ф-1 із підривачев.

Житомир.info
Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Малин поліція студент міна патрони  
Матеріали по темі