Здоров'я

Фахівці лабораторного центру фіксують спад захворюваності на ГРВІ серед жителів Житомирської області

16 January 2018, 09:52

Протягом останніх 5 тижнів в Житомирській області візначається незначне поступове зниження захворюваності на грип та ГРВІ.

Про це 16 січня повідомило відділення організації епідеміологічних досліджень Державної установи «Житомирський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України».

«З початку епідсезону (з 40 тижня 2017 р.) в області на грип та ГРВІ в області захворіли 76462 особи. Протягом останніх 5 тижнів відмічається незначне поступове зниження захворюваності. За останній тиждень (2 тиждень року) зареєстровано 4055 випадків захворювань, інт. пок. 326.7 на 100 тис. населення, що на 2,8% менше, ніж за попередній тиждень, і на 54,6% нижче епідемічного порогу (720.0). Перевищення епідемічного порогу не зареєстроване на жодній адмінтериторії», - інформує лабораторний центр.

Захворюваність дитячого населення в порівнянні з попереднім тижнем знизилась на 2,6%, захворіло 2603 дитини (64,2% від усіх хворих). Найвищий показник захворюваності серед дітей до 4-х років. Госпіталізовано 237 хворих, майже всі – діти, - йдеться у повідомленні.

За даними держустанови, за тиждень вірусологічна лабораторія обласного лабораторного центру обстежила 12 хворих методом імунофлюорисцентної мікроскопії та отримала 3 позитивних результати. Один випадок захворювання викликаний аденовірусами, два –парагрипом. Віруси грипу не виділялись.

За даними Вікіпедії, парагри́п — це антропонозна гостра респіраторна вірусна інфекція, яку зазвичай відносять саме до групи ГРВІ. Хворобу спричинюють віруси з родини параміксовірусів. Характеризується помірно вираженою загальною інтоксикацією і ураженням верхніх дихальних шляхів, переважно гортані; у дітей є однією з головних причин розвитку тяжкого ускладнення — несправжнього крупу.

Як повідомляв Житомир.info, за перший тиждень року захворюваність дорослого населення в Житомирській області зросла на 10%.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: грип ГРВІ лабораторний центр  
Матеріали по темі