Влада

У селі Житомирської області діти не ходять в школу, бо перевізник скоротив автобусний рейс

16 January 2018, 11:53

Вчителі Сарновицької школи Коростенського району Житомирської області вже декілька днів пішки добираються на роботу від с. Берестовець до с. Сарновичі близько 8 км, а школярі сидять вдома - і все через те, що перевізник скоротив автобусний рейс.

«З 1 січня 2018 року підприємство «Автосвіт ЛТД» в особі директора Максименка Івана Степановича припинило рух автобуса сполученням Коростень-Сарновичі (через Обиходи). Автобус курсує зараз лише до села Берестовець. Вищезгадане автопідприємство є монополістом з перевезення пасажирів м. Коростеня та району. Тому два найвіддаленіші села Коростенського району, що безпосередньо прилягають до Чорнобильської зони відчуження, практично залишилися відрізаними від цивілізації, бо всі адміністративні установи знаходяться у районному центрі, до якого тепер неможливо дістатися. А це - і медична допомога, і вирішення інших невідкладних питань», - розповіли Житомир.info місцеві жителі.

Також жителі Коростенського району запевняють, що в селі Сарновичі знаходиться школа, де навчаються діти із трьох прилеглих сіл.

«Саме цим рейсовим автобусом учні та вчителі добиралися до школи. На даний момент вчителі дістаються на роботу пішки або наймають автомобілі за власні кошти, хоча райрада оплачує проїзд вчителів та учнів. Діти навчаються вдома індивідуально, теми для опрацювання та домашні завдання передаються по телефону чи за допомогою мережі Інтернет. Обстеження дороги Берестовець-Обиходи- Сарновичі депутатами сільських рад показало, що приблизно 70% знаходиться у доброму стані, 30% - у задовільному. Тобто, дорога цілком придатна для руху автобуса», - розповіли селяни.

У коментарі Житомир.info голова Коростенської РДА Сергій Дмитрук підтвердив, що дорога між селами дійсно знаходиться в непоганому стані.

«Автобус припинив курсувати до Сарновичів приблизно 4 дні тому. Перевізник мотивує це тим, що від Берестовця до Сарновичів погана дорога. Проте я особисто виїжджав на зазначену ділянку і хочу наголосити на тому, що дорога знаходиться в непоганому стані. ЇЇ навіть нещодавно грейдер прорівнював. Насправді наші перевізники є монополістами, але ми ведемо з ними перемовини. Зараз на дорозі все позамерзало, але вже завтра-післязавтра ми плануємо підсипати дорогу та знову звертатимемося до перевізника, аби він продовжив рух автобуса до кінцевої зупинки. В адміністрації про цю ситуацію знають. Перемовини з перевізником ведуться», - наголосив Сергій Дмитрук.

Як повідомляв Житомир.info, 15 січня до облдержадміністрації прийшли кілька десятків людей, які представляють громади сіл Житомирського району. Люди шукали підтримки у влади та просили вплинути на перевізника, аби той знизив ціну на проїзд у транспорті.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Дмитрук Коростенський район автобус перевізник  
Матеріали по темі