Політика

Депутат облради хоче, щоб цей рік був у Житомирській області роком Миколи Сціборського

16 January 2018, 17:40

На розгляд сесії Житомирської обласної ради хочуть винести питання про оголошення 2018 року у Житомирській області роком Миколи Сціборського.

Відповідний проект рішення сесії, підготовлений головою гуманітарної комісії, депутатом від Об’єднання «Самопоміч» Оленою Галагузою, 16 січня опублікований на сайті облради.

«Оголосити 2018 рік у Житомирській області роком Миколи Сціборського, Почесного громадянина міста Житомира, одного з фундаторів ОУН, підполковника війська УНР, теоретика українського націоналізму, з нагоди 120-ої річниці з дня народження. Доручити Житомирській обласній державній адміністрації розробити план заходів з відзначення в області року Миколи Сціборського. При внесенні змін до обласного бюджету на 2018 рік передбачити кошти на фінансування заходів з відзначення в області року Миколи Сціборського. Звернутися до Верховної Ради України щодо оголошення 2018 року роком Миколи Сціборського», - йдеться у проекті рішення.

Нагадаємо, у вересні 2016 року за ініціативи представників ВО «Свобода» Житомирська міська рада присвоїла Миколі Сціборському звання «Почесний громадянин міста Житомира» (посмертно).

Як повідомляв Житомир.info, фракція ВО «Свобода» обласної ради підготувала до наступної сесії проект рішення «Про оголошення 2019 року у Житомирській області Роком Степана Бандери».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: облрада Галагуза проект рішення Сціборський  
Матеріали по темі