Політика

«Свобода» хоче оголосити 2019 рік у Житомирській області Роком Cтепана Бандери. Проект рішення

11 January 2018, 17:07

Фракція ВО «Свобода» обласної ради підготувала до наступної сесії проект рішення «Про оголошення 2019 року у Житомирській області Роком Cтепана Бандери».

Про це 11 січня повідомила прес-служба Житомирської обласної організації ВО «Свобода».

«Свободівці пропонують утворити організаційний комітет, розробити план заходів з відзначення в області 110-річчя з дня народження ідеолога українського національного руху ХХ століття, голови Проводу ОУН Cтепана Бандери, передбачивши виділення коштів на фінансування цих заходів. Окрім цього, в проекті рішення йдеться про рекомендацію Житомирській міській раді врахувати зміни до міського бюджету на 2019 рік у рамках фінансування встановлення пам’ятника Степана Бандерів місті Житомир», - йдеться у повідомленні.

Очільник обласного осередку ВО «Свобода», депутат облради Сидор Кізін вважає, що Степан Бандера – гідний приклад для сучасних українців.

«Імена тисяч Героїв, які були при житті репресовані, виселені, ув'язнені, а після смерті десятиліттями замовчані та оббріхані, мають бути достойно вшановані на державному рівні. Саме ці Герої, імена яких ми потайки дізнавались з розповідей батьків та дідів, із заборонених книжок, тепер має вшанувати Українська Держава. І першою серед таких постатей є, без сумніву, Степан Бандера. Людина, прізвищем якої окупанти назвала цілий народ – бандерівці. Себто ті, хто не визнає себе холопами Москви. Степан Бандера є прикладом для наслідування для сучасного покоління українських націоналістів. Україна буде сильною державою тоді, коли суспільство дотримуватиметься життєвих орієнтирів Степана Бандери, а державна політика здійснюватиметься на основі ідеології, яку він сповідував, ‒ ідеології українського націоналізму», ‒ зазначив Сидор Кізін.



Нагадаємо, нещодавно мер Сергій Сухомлин відповів на петицію щодо встановлення у Житомирі пам’ятника Степану Бандері.

Як повідомляв Житомир.info, 1 січня 2018 року націоналісти влаштували смолоскипну ходу Житомиром до дня народження Бандери.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: "Свобода" Бандера обласна рада Кізін  
Матеріали по темі