Культура

​Актори Чернігівського драмтеатру покажуть в Житомирі музичну комедію «Ніч перед Різдвом»

17 January 2018, 12:54

31 січня в Житомирському муздрамтеатрі в рамках гастролей пройде вистава акторів Чернігівського обласного академічного українського музично-драматичного театру ім. Т. Г. Шевченка. Вони покажуть музичну комедію на 1 дію «Ніч перед Різдвом» за мотивами повісті Миколи Гоголя (діалоги Михайла Старицького).

Прем’єра вистави відбулася 24 грудня 2015 року.

Музична комедія «Ніч перед Різдвом» – це сучасне, надзвичайно креативне прочитання режисером-постановником, заслуженим артистом України Андрієм Бакіровим однойменної повісті Миколи Гоголя.

Тут химерно переплелися давні легенди й картини життя тогочасного українського села, реальне й уявне, фантастичне і комічне. Захоплюючі ритми хореографічних композицій, вражаюча енергетика сценічного дійства, колоритні образи, створені яскравим акторським ансамблем, підкорили глядачів Києва і Львова, Тернополя і Рівного, Полтави і Луцька, Житомира й Івано-Франківська, Гомеля і Бреста. А на Міжнародному фестивалі «Золоті оплески Буковини»-2016 у Чернівцях новаційна робота шевченківців отримала перемогу в номінаціях «Кращий режисерський задум та втілення», «Краще музичне вирішення вистави» і «Краще пластичне вирішення».

Незабутнє враження від цієї феєричної інсценізації ще надовго зберігатиме в душі казкову атмосферу святкової Різдвяної ночі.

Постановка, художнє та музичне оформлення – заслужений артист України Андрій Бакіров.

Диригент – Олексій Рощак.

Балетмейстер – Катерина Гриськова.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі