Місто

У житомирських ЖЕКах облаштували пункти обігріву, але поки відвідувачів немає

18 January 2018, 17:38

9 пунктів обігріву облаштували в місті на час морозів. Перелік адрес оприлюднили на сайті міської ради. Обираємо першу-ліпшу і йдемо у ВЖРЕП №9 запитати, чи готовий пункт приймати відвідувачів.

«А що, вже морози такі великі? Кого гріти будемо? В принципі, як люди прийдуть, то у нас є і чай, і до чаю у нас щось є. Але у нас в тому році такий клієнт був, що ми ледь з міліцією його дістали. Йому тут потрібен був цілодобовий обігрів», - розповідає нам майстер ВЖРЕПу.

Спеціально облаштовану кімнату з самоваром, чаєм і цукром нам показує директор комунального підприємства.

«Це кімната і як наглядна агітація для громадянської оборони. І ветерани у нас тут збираються. Ну і, звісно, для обігріву. У минулі роки були, а в цьому особливо і холодів поки не було», - пояснює директор КП ВЖРЕП № 9 Михайло Ченков.

Прямуємо у КП ВЖРЕП № 16, директор поспішає провести нам екскурсію. У цьому пункті теж без черг. Сьогодні відвідувачів тут не було, за всю зиму погрітися приходило двоє людей.

«Ми запрошуємо, даємо їм пригоститися чаєм. Ми завжди раді», - говорить юрист Анастасія Слісарчук.

«Чому у бухгалтерії пункт обігріву, тому що завжди є люди. Можливо, комусь погано, можливо, комусь «швидку» викликати. Щоб людина була під наглядом», - пояснює директор КП ВЖРЕП № 16 Максим Трухній.

Нині на відвідувачів тут чекають лише у робочий час.

«Не так знизилася температура, тому пункт обігріву працює з 8 до 18. Якщо буде пониження до -15, то він працюватиме цілодобово», - говорить Максим Трухній.

Заночувати у холодну пору зараз можна лише в одному із 9-ти пунктів. Це міський центр обліку бездомних осіб за адресою пров. 1-й Іподромний, 15а.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ЖЕК обігрів переохолодження обмороження зима 
Матеріали по темі