Місто

​Головний архітектор Житомира хоче, щоби підприємці на літо озеленювали фасади в історичному центрі

19 January 2018, 10:51

Головний архітектор Житомира Юрій Безбородов запропонував концепцію озеленення фасадів та вітрин в історичному центрі міста.

Фотографії успішних, на його думку, прикладів він виклав на своїй сторінці у Facebook 17 січня.


У коментарі Житомир.info головний архітектор Житомира Юрій Безбородов зазначив, що ідея підприємцям сподобалася, але є моменти.

«Вже є фідбек від підприємців, кажуть, що це добре, всім подобається. Але є нюанси, які стосуються безпеки. Це взагалі стосується історичного центру, історичних будівель. Те, що ми називаємо туристичним центром – трикутник від ЦУМу до Соборної і від Соборної по Великій Бердичівській до Старого Бульвару. Тобто, ми не обмежуємо, якщо хтось захоче, то може долучитися», – повідомив Безбородов.

У коментарях під його дописом люди і справді скаржаться на те, що озеленення покрадуть.

Головний архітектор міста не збирається офіційно презентувати концепцію чи змушувати підприємців їй слідувати. Натомість, сподівається на розуміння.

«Щодо презентації як такої у нас намірів немає. Це співпраця з підприємцями, ми орієнтуємо їх по оформленню своїх вітрин таким чином на літній період. Підхід той самий, який був по святковій ілюмінації. КП «Зеленбуд» зі свого боку допоможе, бо не можна все охопити підприємцям», – зазначив Безбородов.

Нагадаємо, ввечері 19 грудня на майдані Корольова, на вулиці Михайлівській та інших центральних вулицях Житомира увімкнули святкове освітлення.

Як повідомляв Житомир.info, головний архітектор хотів, щоби підприємці до Різдва зробили з вітрин «добрий, листівковий Житомир».








Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Безбородов концепція озеленення фасадів історичний центр міста 
Матеріали по темі