Влада

Управління транспорту судиться з житомирськими перевізниками, які відмовляються сплачувати штрафи

19 January 2018, 13:43

У січні 2018 року Господарський суд Житомирської області має розглянути щонайменше три позови управління транспорту і зв’язку Житомирської міської ради до приватних перевізників.

Відповідні ухвали оприлюднені в Єдиному реєстрі судових рішень та стосуються ПП «Іваницька Т.В.», ПП «Шеріфф» та ФОП Добровінський О.В.

В управлінні транспорту і зв’язку Житомир.info розповіли, що перевізники відмовляються добровільно сплачувати штрафи за порушення умов договорів.

«Складалися акти за порушення умов договорів щодо перевезення пасажирів протягом ряду місяців і ми звернулися до суду, бо перевізники уникають сплати цих штрафів. Ми направляли (акти) на пошту – не приходять забирати, потім збиралися вручити в руки – вони також відмовилися їх отримувати, і ми звернулися до суду. Раніше не доводилось, це ми зараз пішли таким шляхом. Ми могли б розривати договір з перевізником, але, разом з тим, розуміємо, що, якщо розірвемо договір на право перевезення, то проблеми збільшаться, бо не будуть подані вчасно автобуси. Поки ми оголосимо конкурс, поки проведемо – це досить тривалий час», - пояснив начальник управління Михайло Грищук.

З ПП «Іваницька Т.В.» хочуть стягнути 3 400 грн штрафу, з ПП «Шеріфф» та ФОП Добровінський О.В. – по 2 550 грн. Серед порушень – недотримання маршрутів та графіків руху транспорту.


В управлінні транспорту і зв’язку також повідомили, що це лише частина позовів.

«Позов не один, але нехай пройдуть судові засідання. Ви ж розумієте, ми вивчаємо судову практику, то не хочемо подавати всі позови, наберемось якогось досвіду і врахуємо його у подачі наступних позовів. В нас на підході на Добровінського ще 2, ще є на «Шеріфф» один і на АТП 11827 – два. Також і до Іваницької є судові позови», - сказав Михайло Грищук.

Представники перевізників від коментарів поки що утримуються.

«В нас є юристи, які займаються цим питанням. У законному, правовому полі. Зараз суди йдуть. Рішення буде і воно буде в правовому полі. Якщо ми не праві – рішення буде не на нашу користь, якщо праві – значить в нашу користь. Є закон, його треба дотримуватись», - вважає директор ПП «Шеріфф» Олександр Янчук.

Перевізник Олег Добровінський відмовився спілкуватися з журналістами на цю тему. Додзвонитися до Тетяни Іваницької не вдалося.

Як повідомляв Житомир.info, відповідно до звітів, опублікованих на сайті міської ради, жоден перевізник не виконує заплановану кількість рейсів, крім того «Шеріфф», Іваницька та Добровінський мають борг перед КП «Міський інформаційний центр» за обслуговування GPS-трекерів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: транспорт перевізник суд Грищук штраф  
Матеріали по темі