Місто

Жоден житомирський перевізник не виконує заплановану кількість рейсів, найгірше – маршрутка №23

10 January 2018, 17:36

На жодному з 16 міських автобусних маршрутів Житомира не виконується план по кількості рейсів.

Про це свідчить звіт по маршрутках за перший тиждень 2018 року, який опублікований на сайті міської ради.

Найгірша ситуація з маршрутом №23 «Лісове – Комбінат силікатних виробів», який обслуговує ФОП Добровінський. По плану на маршруті за тиждень має бути 84 одиниці транспорту, а фактично було 12 - денний показник, з 1512 запланованих рейсів виконано лише 78 – 5%.

Втім, жоден з перевізників не виконує планові показники хоча б на 90%, а у 8 з 19 власників маршрутів кількість виконаних рейстів за тиждень не дотягує навіть до 50%.


До речі, місяць тому ситуація з маршрутками була трохи краща: за 4-10 грудня лише чотири власники маршрутів не дотягували до 50%, а перевізник Бабкін на маршруту №4 взагалі показував «рекордні» 98% виконання планових показників.


Нагадаємо, з 1 грудня минулого року вартість проїзду в маршрутках Житомира підвищили до 5 грн, а перевізників зобов’язали становити валідатори.

Як повідомляв Житомир.info, 16 травня минулого року Житомирський виконком проголосував за підвищення вартості проїзду в маршрутках до 5 гривень: перевізників зобов’язали підписати додаткові угоди про безкоштовне перевезення громадян 24 пільгових категорій. Нові тарифи почали діяти з 1 червня. На початку жовтня директор ПП «Шеріфф» подав до суду на управління транспорту міської ради для скасування додаткової угоди про безкоштовне перевезення пільговиків. 11 жовтня на позачерговому засіданні виконком розглядав питання часового обмеження перевезення пільговиків – з 10.00 до 16.00, але для прийняття рішення не вистачило голосів. Після цього перевізники міських автобусних маршрутів вирішили самостійно обмежити безкоштовний проїзд пільговиків: 12 жовтня в маршрутках з’явилися листи з переліком восьми пільгових категорій, яких перевізники погоджуються возити без оплати. 13 жовтня виконком знизив вартість проїзду у маршрутках до 4 грн та обмежив час проїзду пенсіонерів – з 10.00 до 16.00, нові тарифи вступили в силу з 19 жовтня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: маршрутка перевізник транспорт  
Матеріали по темі