Події

За три тижні нового року у Житомирській області на пожежах загинули 7 людей

22 January 2018, 10:49

За три тижні нового року на Житомирщині зареєстровано 115 пожеж, на яких загинуло 7 осіб.

Про це повідомляє прес-служба управління ДСНС в Житомирській області.

«Більшість пожеж з початком зими обумовлена недотриманням правил пожежної безпеки при влаштуванні та експлуатації печей. І водночас однією з найпоширеніших причин пожеж зі смертельними наслідками залишається куріння в помешканні цигарок у нетверезому стані, коли людина не здатна контролювати ситуацію. Мабуть, мало хто знає, що температура на поверхні тліючої цигарки при курінні сягає 400 градусів. Цього достатньо, аби за 2-2,5 хвилини загорілися легкозаймисті предмети в момент попадання на них недопалка цигарки. Особливо небезпечно куріння в ліжку, що найчастіше трапляється у стані алкогольного сп’яніння. Тоді врятуватися вдається вкрай рідко. Вдихаючи дим, потерпілі отримують смертельне отруєння чадним газом (оксидом вуглецю), якого найбільше – у продуктах горіння. Він небезпечний тим, що, потрапляючи у кров, викликає кисневе голодування, у людини порушується координація рухів, вона втрачає здатність розмірковувати та бажання рятуватися від небезпеки. При великій концентрації цього газу у крові можлива зупинка дихання. А найстрашніше те, що курці своєю необачністю наражають на небезпеку не тільки власне життя, а й оточуючих», - йдеться у повідомленні.

Водночас, в управлінні цивільного захисту населення Житомирської облдержадміністрації повідомляють, що впродовж минулого тижня, 15-21 січня, на території області виникло 44 пожежі, у вогні загинули 4 особи. Трагедії сталися у містах Коростені, Баранівці, в селищі Чоповичі Малинського та селі Велика Чернявка Попільнянського районів.

Як повідомляв Житомир.info, у 2017 році на території області сталося 2348 пожеж, внаслідок яких загинуло 108 осіб, з них 4 дитини.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пожежа ДСНС  
Матеріали по темі