Місто

​Як у Житомирі відзначали День Соборності України

22 January 2018, 15:19

Ставши пліч-о-пліч і міцно тримаючись за руки, кілька сотень житомирян 22 січня відзначили День Соборності України.

Свято відзначають щороку в день проголошення Акту злуки УНР та ЗУНР для утворення єдиної соборної української держави, яке відбулося 22 січня 1919 року.

У Житомирі «живий ланцюг єдності» простягнувся уздовж вулиці Михайлівської і до Майдану Корольова.

«Сьогодні ми вітаємо українців з днем Соборності України. Житомиряни зібралися разом, щоб відсвяткувати це свято таким традиційним у Житомирі “Ланцюгом єдності”. Сьогодні небайдужі приходять сюди на Михайлівську, на майдан Корольова, беруться за руки, щоб показати, що Україна - єдина, що Україні бути», - розповів співорганізатор акції Ілля Грицанюк.

Організатори зазначили, що з кожним роком кількість учасників акції стає все більшою.
«Саме у такому заході і сила, і міцність, і об’єднання. Тому м сьогодні тут з гарним настроєм, з вірою у майбутнє, з позитивом», - сказала учасниця акції Наталія Чісліна.


«Сьогодні ми прийшли на це свято, щоб і як 100 років тому проголосити те, що Україна є вільна і об’єднана», - зазначила учасниця акції Вікторія Прус.
Як символ єднання України від сходу до заходу Курсанти Житомирського військового інституту ім. Корольова розгорнули величезний синьо-жовтий прапор завбільшки 216 кв. м. У супроводі військового оркестру учасники рушили до пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні, де завершили акцію виконанням Гімну України.

Фоторепортаж дивіться тут.

Як повідомляв Житомир.info, День Соборності у районах Житомирської області планували відзначити ланцюгом єдності, покладанням квітів та акцією. У Житомирському краєзнавчому музеї 22 січня мала відкритися виставка, присвячену українській революції.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: День Соборності українська революція ланцюг єдності 
Матеріали по темі