Події

Житомирський рибоохоронний патруль за тиждень оштрафував майже 50 рибалок, у яких було більше п’яти «щуковок»

23 January 2018, 09:24

За останній тиждень водойми Житомирської області покрилися кригою. Прийшов час для любителів зимової рибалки. Для них перша крига – це довгоочікувана пора, тому, що саме зараз настав час для масової покльовки хижака. Мова йде, насамперед, про щуку!

Про це пише прес-служба Житомирського рибоохоронного патруля.

«Одним із найефективнішим способом ловлі щуки з-під криги – є використання зимових вудок – «жерлиць», або як їх ще називають – «щуковок». Проте, правилами любительського і спортивного рибальства встановлено обмеження щодо їх кількості. Вказано, що кількість гачків на одну особу не може перевищувати 5! На жаль, не всі любителі зимової ловлі щуки дотримуються цієї вимоги. А деякі «любителі» дозволяють собі застосовувати і по 10, і по 20, і навіть по 30 «жерлиць» одночасно. Житомирський рибоохоронний патруль виявляє ці правопорушення та притягує винних до адміністративної відповідальності», - зазначається в повідомленні.

«Так, рейдовими групами рибоохоронного патруля за період з 15 по 21 січня відпрацьовано основні водосховища області, це - Корнинське, Лісне, Коробачинське, Денишівське, Житомирське, Ворсівське, Іршанське та ще багато інших водних об’єктів. В результаті цієї роботи за минулий тиждень виявлено 47 фактів перевищення кількості «жерлиць» на одного рибалку. По кожному випадку складено адміністративний протокол за ч.3 ст.85 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Максимальний штраф за цією статтею становить 170 грн. Загальна сума штрафів склала 3 545 грн», - інформують у рибоохоронному патрулі.

Як повідомляв Житомир.info, з 1 листопада 2017 року на весь осінньо-зимовий період у Житомирській області забороняється будь-яке рибальство на зимувальних ямах.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: риба щука патруль  
Матеріали по темі