Події

Шевченківський суд відмовив в охороні родині полковника Без’язикова з Житомира, якого підозрюють у держзраді

23 January 2018, 11:03

22 січня Шевченківський суд провів чергове засідання у справі військового розвідника і полковника ЗСУ Івана Без’язикова з Житомира, звинуваченого у державній зраді та участі у терористичній організації.

Про це інформує сайт Судовий репортер.

«Тиждень тому суд доручив прокурору Олегу Пересаді перевірити заяву обвинуваченого, який клопотав про надання цілодобової охорони його рідним. Без'язиков стверджував, що його дружина помітила за собою стеження. Прокурор доповів, що ніяких загроз для сім'ї полковника Служба безпеки не виявила і передав суддям результати перевірки. У відповіді СБУ йдеться, що поведінка дружини природна і з приводу яких-небудь загроз до свого керівництва вона не зверталася (Маргарита Без'язикова також військова - ред.)», - йдеться на сайті.

Без’язиков назвав відповідь СБУ формальною і просив, щоб була проведена більш ретельна перевірка.

«Перша така погроза була отримана восени 2016 року. Невстановлена особа подзвонила на номер моєї дружини. Цей номер зберігся. Думаю, цей телефон можна відслідкувати… На мою думку, це людина, яка погоджувала свої дії зі Службою безпеки України», - повідомив обвинувачений.


Фото з сайту Судовий репортер

У свою чергу, судді цікавились, чи звертався полковник або його дружина до правоохоронних органів.

«Без’язиков сказав, що неодноразово звертався в СБУ восени 2016, але доказів суду не надав. Дружина полковника – Маргарита – вигукнула, сидячи в залі: «Сказали, коли мене вб’ють, тоді будуть розглядати цю справу!», - йдеться у повідомленні.

«Це не параноя, людина військова. Принаймні, треба було більш ретельно цю заяву Без’язикова перевірити», - сказав захисник Олег Веремієнко.

Адвокат додав, що дружина його підзахисного розповіла про погрози ще при обранні запобіжного заходу, коли допитувалась судом. За його словами, погрози в СМС-ці начебто вислала людина, яка була в полоні разом із Без’язиковим і нині є наближеною до СБУ. Веремієнко просто в засіданні поцікавився у дружини полковника, чи має вона при собі той телефон, але вона відповіла, що ні.

Вислухавши сторони, суд ухвалив у клопотанні обвинуваченого про надання цілодобової охорони його сім’ї відмовити.


Далі суд взявся досліджувати документи, долучені прокуром у минулому засіданні.

Адвокат Веремієнко вважає, що згадані телефонні розмови вини полковника не підтверджують.

«Ночували бойовики разом з полоненими на території дачі Ахмєтова. Їхали разом всі вранці на роботу… Полоненого не було з ким залишити. Власну тюрму в них не було ресурсу тримати. Щоб тримати треба мати конвоїрів, місце…», - пояснив Веремієнко умови полону Без’язикова.

За версією захисту, Без’язиков начебто примусово працював секретарем бойовиків «ДНР». У той час, як згідно з обвинуваченням, він обіймав посаду замначальника відділу військової розвідки «ДНР».

Сам Без’язиков заявив клопотання про визнання протоколу огляду телефонних розмов неналежним і недопустимим доказом. Він вважає протокол сфальсифікованим. Суд долучив його клопотання і пообіцяв розглянути в нарадчій кімнаті, ухвалюючи вирок.

Як повідомляв Житомир.info, 15 січня 2018 року Шевченківський суд долучив до справи про держзраду, в якій фігурує полковник ЗСУ з Житомира Іван Без'язиков, розшифровані телефонні розмови. Також військовий поросив для своєї родини охорону.


Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Без’язиков суд ДНР держзрада  
Матеріали по темі