Події

За місяць поліцейські Житомирської області встановили місця знаходження 44 безвісно зниклих людей

24 January 2018, 09:45

Упродовж грудня-січня поліцейські Житомирської області активізували спеціальні заходи для встановлення місцезнаходження осіб, офіційно оголошених у розшук. Місця перебування майже сотні людей у результаті роботи правоохоронців були встановлені, серед них 65 - причетних до скоєння кримінальних діянь.

Про інформує прес-служба ГУНП у Житомирській області.

«46-річного громадянина республіки Білорусь поліцейські затримали в Овруцькому районі наприкінці грудня 2017 року. Чоловік з 2003 року розшукувався правоохоронними органами Німеччини як учасник злочинної групи, пов’язаної із грабежами та розбійними нападами на банківські установи. Підозрюваний збирався перетнути кордон України. Ще одного чоловіка, причетного до грабежів, затримали в останні дні 2017 року оперативники Чуднівського відділення поліції. 18-річний молодик встиг «відзначитись» кримінальними діяннями восени минулого року на території району», - йдеться у повідомленні.

Працівникам кримінальної поліції Андрушівського відділення затримувати розшукованого довелось у столиці. 27-річного парубка поліцейські викрили 12 січня і доставили до органів правосуддя за обґрунтованою підозрою у проникненні та крадіжці з оселі літньої жительки району.

«Загалом з 15 грудня 2017 до 15 січня 2018 поліцейськими Житомирщини встановлено місця перебування 90 людей, серед них 65 осіб – це підозрювані у вчиненні злочинів. Ними скоєнні грабежі, крадіжки, незаконні заволодіння автотранспортом та інші правопорушення. Тож нині вони відповідатимуть за свої діяння», - розповів заступник начальника ГУНП Сергій Крупєй.

Також поліцейські встановили місця знаходження 44 безвісно зниклих людей та ідентифікували особи 8 невпізнаних трупів.

«Повідомлення про зникнення людей або оголошення у розшук громадян, які намагаються уникнути відповідальності за свої діяння, в органах поліції Житомирщини реєструються практично щодобово. Тож відповідна розшукова робота триває постійно, оскільки вона вимагає наполегливості, системності та послідовності у відпрацюванні усіх можливих причин зникнення особи. Проведення спеціальних заходів – це фактично узагальнений результат діяльності правоохоронців», - сказав Сергій Крупєй.

Серед тих, кого викрили поліцейські Житомирщини, майже півтора десятка осіб, яких розшукували правоохоронці інших регіонів України, країн СНД або інших держав.

Як повідомляв Житомир.info, 22 січня оперативники Коростенського відділу поліції за підозрою у викраденні із сумки жительки райцентру особистих документів затримали раніше неодноразово судимого чоловіка. Під час перевірки викрито його причетність до нещодавнього грабежу пенсіонерки та розбійного нападу на місцевого жителя у передноворічні свята.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція розшук Крупєй  
Матеріали по темі