Місто

Нові автобуси для Житомирського ТТУ можуть з’явитися вже цієї весни

25 January 2018, 14:00

64 мільйони гривень на придбання автобусів для Житомирського ТТУ виділили депутати міської ради під час позачергової сесії 25 січня. Також депутати дали дозвіл купувати рухомий склад у лізинг. Про умови закупівлі і про те, коли 40 нових автобусів почнуть курсувати Житомиром, розповів заступник міського голови Дмитро Ткачук.

«Поява на комунальному підприємстві автобусів, як альтернативного транспорту для тролейбусів, щоб в першу чергу забезпечити ті мікрорайони, які сьогодні не мають такого сполучення, є пріоритетним для міста. Кошти на придбання автобусів виділялися ще у минулому році, з літа був оголошений тендер, півроку він тривав, але так і не відбувся, тому що неодноразово надходили скарги, ці скарги надходили в останній день подачі пропозиції, кожного разу ця історія повторювалася 4 рази. В цьому році цей досвід врахували і вирішили здійснити цю закупівлю на умовах фінансового лізингу. Основна логіка в тому, що закупівлю в такому випадку проводить фінансова установа або банк, який є лізингодавець, і майно переходить у власність підприємства після завершення виплати всіх відповідних платежів», - розповів він.

Також Дмитро Ткачук прокоментував умови лізингу та розповів про автобуси, які будуть купуватися.

«Найвигіднішими умовами для нас є 12% річних, термін дії договору - 13 місяців. Це означає, що частина коштів виплачується упродовж 2018-го, і частково є можливість закрити частину суми за рахунок бюджету 2019 року. Тому термін - це 13 місяців і без додаткових разових комісій за надання даної операції. Ми говоримо про 40 автобусів. Це автобуси середньої місткості 8,5 метрів, низькопідлогові, обладнані трекерами, передбачені для встановлення системи автоматизованої оплати проїзду, з засобами кондиціювання - техніка, подібного рівня якої у нас в місті поки нема», - зазначив Дмитро Ткачук.

За попередніми прогнозами, автобуси можуть прибути у Житомир вже навесні.

«Сьогодні процедурно надавалося погодження на залучення даних коштів і надання дозволу керівнику комунального підприємства підписання такого договору, далі після підписання всіх заявок робиться фінансова оцінка спроможності підприємства, після підписання угоди відбувається поставка техніки. Якщо все буде рухатися по плану, без додаткових пауз, то маємо очікування, що вже у березні техніка може бути в Житомирі», - сказав Дмитро Ткачук.

Як повідомляв Житомир.info, оголошення про намір Житомирського ТТУ придбати 40 одиниць сучасного автотранспорту опублікували на сайті електронних закупівель ProZorro 25 липня 2017 року. За словами мера Житомира Сергія Сухомлина, 40 автобусів планують пустити в мікрорайони, які не охоплені комунальним транспортом.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ТТУ Ткачук сессія автобус лізинг  
Матеріали по темі