Влада

На будівлі залізничного вокзалу Новограда-Волинського відкрили меморіальну дошку Петлюрі

25 January 2018, 16:20

25 січня 2017 року у Новограді-Волинському на будівлі залізничного вокзалу було відкрито меморіальну дошку очільнику національно-визвольних змагань 1917-1920 років Симону Васильовичу Петлюрі.

Про це пише прес-служба Новоград-Волинської міської ради.

«Симон Петлюра, як член Української Центральної Ради, генеральний секретар військових справ Української Народної Республіки, відіграв вирішальну роль у створенні української національної армії. В умовах одночасної війни з більшовиками і денікінцями він взяв на себе історичну відповідальність за долю Батьківщини й зробив усе можливе, щоб відстояти українську незалежність. Нашому народу та світовій громадськості десятиліттями нав’язували сфальсифіковані уявлення про його життя і боротьбу. Радянський тоталітарний режим доклав усіх зусиль, щоб очорнити людину, яка присвятила себе справі незалежності України, стояла біля витоків її державності. Нам і сьогодні потрібні його дух, відданість українській меті, твердість, цілеспрямованість, його досвід і мудра порада. Переконаний, що глибоке і об’єктивне вивчення діяльності Симона Петлюри, належне вшанування пам’яті цього великого українця є нашим патріотичним обов’язком як перед попередніми, так і перед наступними поколіннями», сказав міський голова Новоград-Волинського Віктор Весельський.

Також слово для виступу було надано голові Новоград-Волинської політичної партії «Національний корпус» Всеукраїнського братства ОУН-УПА імені Романа Шухевича-Тараса Чупринки Олександру Дюбо, який висловив подяку усім, хто доклав зусиль, щоб ця історична подія. Меморіальну дошку освятив настоятель Свято-Михайлівського собору, протоієрей Геннадій Пограничний.

Як повідомляв Житомир.info, у Новограді-Волинському вулицю Ватутіна планували перейменувати на Симона Петлюри.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Новоград-Волинський Петлюра дошка  
Матеріали по темі