Політика

​За підтримки Сидора Кізіна житомирські ліцеїсти зустрілися з Левком Лук'яненком

30 January 2018, 11:59

В актовій залі Житомирського обласного ліцею-інтернату для обдарованих дітей - повний аншлаг. Молодь прийшла на зустріч з Героєм України, націоналістом, громадським діячем Левком Лук'яненком. Захід відбувся за підтримки очільника обласного осередку ВО "Свобода" Сидора Кізіна з нагоди 100-річчя бою під Крутами.

«Коли крутянці боронили Україну, їх було декілька сотень. А на території України була перед тим розпущена багатомільйонна українська армія. Якби тоді навіть кілька сотень тисяч озброєних людей, ми б мали незалежність вже 100 років. Є слова Левка Григоровича Лук’яненка про те, що головне - це національна свідомість, що саме вона веде до свободи. І наша сьогоднішня зустріч - для того, щоб ви всі пам’ятали, що найголовніше, якщо ми будемо пам’ятати, що ми - українці, і маємо на свої сили сподіватися, то ми тоді будемо непереможні», - зазначив Сидір Кізін.


«Чому мені важливо зустрічатися з вами? Бо вік відриває. Ви знаєте ту давню поговірку, що старші люди - розумні, але вони слабі, бо у них сили мало. А молодь має енергію, завзяття, але мало що розуміє. Завдання, звичайно, полягає, щоб зуміти поєднати і енергію молоді, і розумність старших людей. Є велика мода критикувати Винниченка, владу УНР. І вони справді заслуговують на критику. Але коли ви будете їх критикувати, то будьте не дуже гострі. Подумайте: а в тих обставинах, у яких були і Винниченко, і Петлюра, й інші, в тих обставинах ви б інакше діяли? 19 століття і початок 20 століття - це був період, коли соціалістична ідея, соціалізм, поширювався по всьому світу. У нас Франко, Леся Українка були соціалістами, вся інтелігенція - вони були соціалістами, і багато людей до них приставали», - сказав Герой України.
У подарунок бібліотеці ліцею передали комплект книжок Левка Лук'яненка з автографами автора.

«Левко Григорович Лук’яненко за останні роки випустив дуже багато книжок. У нього є усвідомлення того, що та інформація, яку він отримав під час таборів, про зустрічі з тими людьми, які є цвітом української нації, що цю інформацію повинна знати вся Україна. Ми у “ВО "Свобода" вирішили придбати певний наклад цих книжок, подарувати бібліотеці ліцею і мати змогу поширювати ці книжки, передавати ті знання, які Левко Лук’яненко проніс через 20-те століття. І передати це молоді», - сказав Сидір Кізін.

Крім того, Сидір Кізін завітав до Житомирської обласної бібліотеки для дітей, щоб подарувати книги професора Миколи Тимошика про відомого уродженця Житомирщини Івана Огієнка. Такі книжки отримає 36 бібліотек Житомирської області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: реклама Кізін  
Матеріали по темі