Події

​Аудитори виявили нецільове використання 1,5 млн грн держсубвенції в одному з училищ Житомирської області

1 February 2018, 16:06

Аудитори виявили порушень майже на 1,8 млн грн в Головинському вищому професійному училищі нерудних технологій, яке знаходиться в Черняхівському районі Житомирської області.

Про це 1 лютого повідомила прес-служба Управління Північного офісу Держаудитслужби в Житомирській області.

«Під час ревізії фінансово-господарської діяльності Головинського вищого професійного училища нерудних технологій фахівці Управління Північного офісу Держаудитслужби в Житомирській області встановили фінансових порушень на суму 1,77 млн грн за період з 1 жовтня 2016 р. по 31 жовтня 2017 р. Під час проведення контрольного заходу встановлено, що за відсутності державного замовлення та державного контракту кошти субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на підготовку робітничих кадрів спрямовано на витрати, які пов’язані з підготовкою молодших спеціалістів без передачі відповідних повноважень. Сума цього порушення становила понад 1,5 млн грн», - інформує прес-служба.

Аудитори з’ясували, що за рахунок коштів загального фонду кошторису проведено покриття витрат спеціального фонду. Сума цього порушення становить понад 87 тис. грн.

Також аудитслужба повідомляє, що «серед інших виявлених порушень було: недоотримання плати за навчання на підготовчих курсах водіїв на суму понад 77 тис. грн, необґрунтоване нарахування доплат та надбавок до заробітної плати працівників на суму понад 18 тис. грн, зайве списання пального та продуктів харчування на суму майже 8,8 тис. грн».

Крім того, аудитори встановили, що до державного бюджету не переказано відшкодування виявлених минулими роками порушень на суму понад 12 тис. грн.

«За виявлені порушення на трьох посадових осіб складено протоколи про адміністративне правопорушення», - резюмує прес-служба.

Як повідомляв Житомир.info, у 2017 році завдяки ревізіям Держаудитслужби в Житомирській області до відповідальності притягнули більше 120 посадовців.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: аудит Держаудитслужба училище ПТУ  
Матеріали по темі