Місто

Влада Житомира збирається затвердити нові норми побутових відходів

1 February 2018, 16:45

Влада Житомира збирається затвердити норми надання послуг з вивезення побутових відходів.

Відповідний проект рішення виконкому 1 лютого опублікований на сайті міської ради.

«Враховуючи розроблені приватним підприємством «Експертний центр «УКРБІОКОН» норм надання послуг з вивезення побутових відходів (визначення щільності ТПВ), виконавчий комітет міської ради вирішив затвердити норми надання послуг з вивезення побутових відходів у м. Житомирі згідно з додатком. Суб’єктам господарювання при укладанні договорів із споживачами застосовувати затвердженні цим рішенням норми після розрахунку економічно обґрунтованих тарифів на послуги з вивезення побутових відходів та введення їх в дію. Вивезення побутових відходів, утворених у м. Житомирі від усіх категорій споживачів, здійснювати тільки суб’єктам господарювання, що визначені виконавцями таких послуг за результатами конкурсу», - зазначається у проекті рішення.

У разі прийняття, рішення набуде чинності з дня його офіційного оприлюднення в друкованих засобах масової інформації.

Також зазначається, що втрачає чинність рішення виконавчого комітету Житомирської міської ради від 15.03.2007 №118 «Про затвердження норм утворення твердих побутових відходів».

У додатку до проекту рішення визначені середньодобова норма відходів на одну людину: в багатоквартирних житлових будинках – 0,77 кг та 5,93 літрів; в приватних будинках – 1,45 кг та 6,47 л. Також прописані мінімальні норми надання послуг з: вивезення великогабаритних відходів, на одну людину – 0,08 кг; ремонтні відходи, на одну людину – 0,11 кг; рідкі відходи, на одну людину – 25 літрів; небезпечні відходи, на одну людину – 0,01 кг.



Як повідомляв Житомир.info, на засіданні міськвиконкому 17 січня КАТП-0628 та приватному ЖЕКу №4 дозволили підвищити тарифи на вивезення сміття.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком сміття  
Матеріали по темі