Економіка

​За технагляд реконструкції стадіону «Спартак» дружині заступника мера Житомира заплатять 420 тис. бюджетних гривень

2 February 2018, 11:39

Управління капітального будівництва Житомирської міської ради уклало договір з житомирським ФОПом про здійснення технагляду за реконструкцією на стадіоні «Спартак» на вулиці Князів Острозьких.

Звіт про уладений 1 лютого 2018 року договір опублікували на сайті електронних закупівель ProZorro.

За технічний нагляд під час робіт з реконструкції стадіону, яку планують провести у 2 етапи, підприємиця Кондратюк Євгенія Михайлівна отримає майже 420 тисяч бюджетних гривень. Цікаво, що в грудні 2017 управління капітального будівництва збиралося скористатися такими ж послугами ФОПа Голика Віктора Анатолійовича з села Кам’янка Житомирського району, і ціна послуги була на 21 тисячу гривень меншою.

Як пояснив у коментарі Житомир.info в. о. начальника управління капітального будівництва міськради В’ячеслав Глазунов, ФОП Голик відмовився від умов закупівлі через складність об’єкту, а сума попередньої процедури закупівлі менша через неврахування податку для фізосіб-підприємців у розмірі 5%.

У договорі з ФОП Кондратюк прописано, що до кінця 2018 року підприємиця здійснюватиме технічний нагляд на об'єкті «Реконструкція стадіону "Спартак" дитячо-юнацької спортивної школи з футболу "Полісся" в м. Житомирі», зокрема: забезпечуватиме відповідність будівельних робіт вимогам ДБН, перевірятиме документи, які підтверджують якісні характеристики конструкцій, виробів, матеріалів та обладнання, контролюватиме відповідність виконаних робіт, конструкцій та виробів проектним рішенням та вимогам держстандартів, оцінюватиме спільно з представником підрядника виконані роботи та проводитиме перевірку актів виконаних робіт. Сума договору складає 419,8 тис. грн.

У декларації заступника міського голови Житомира Сергія Кондратюка Кондратюк Євгенія Михайлівна значиться як дружина. У 2016 році її дохід від підприємницької діяльності склав 514,5 тис. грн. У 2016-17 роках ФОП Кондратюк Є. М. виграла принаймні 10 тендерів зі здійснення технагляду за об’єктами у Житомирі. Перед призначенням на посаду заступника мера в листопаді 2017 Кондратюк «згадав» про фірму своєї половини. ТОВ «Енергостандарт», співзасновницею якої є Євгенія Кондратюк, займається монтажем систем опалення, вентиляції та кондиціонування повітря.

Нагадаємо, на листопадовій сесії в 2017 року Сергія Кондратюка призначили заступником міського голови, а до цього він працював начальником управління державного архітектурно-будівельного контролю та начальником управління житлового господарства.

Як повідомляв Житомир.info, влада Житомира провела два тендери з реконструкції стадіону «Спартак»: першого разу торги не відбулися, на повторних торгах житомирська фірма «Комунальник» «скинула» мільйон та виграла тендер. Як виглядатиме житомирський стадіон «Спартак» після реконструкції, дивіться тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Кондратюк стадіон "Спартак" тендер  
Матеріали по темі