Місто

​У Житомирі пройде прем’єра фільму про оперного співака «Міфа», який загинув за Україну

3 February 2018, 15:22

У неділю, 4 лютого, в кінотеатрі «Мультиплекс» у Житомирі пройде прем’єрний показ документальної стрічки «Міф» про життя оперного співака зі світовим ім’ям та унікальним голосом Василя Сліпака, який жив у Франції, але повернувся в Україну, коли тут почалася війна.

Про це Житомир.info повідомили організатори прем’єри.

Житомиряни матимуть змогу поспілкуватися з режисерами фільму Леонідом Кантером та Іваном Яснієм, українським карикатуристом Юрієм Журавлем, який створив анімацію до фільму, та героїнею фільму, військовою-добровольцем «Перлинкою» Галиною Клемпоуз.

Офіційний трейлер стрічки українською:


«Василь народився у Львові, але згодом переїхав до Франції, де прожив 19 років. Там він мав усе, що ми звикли називати «щастям»: ім’я, успішну кар’єру на світових оперних сценах, вірних друзів і кохання. Він брав активну участь у Революції Гідності, очоливши демонстрації у Франції, а згодом долучився й до волонтерського руху, допомагаючи Україні. Здавалося б, робив більш ніж достатньо , як для людини творчої професії. Але Василь вирішив залишити сцену та кар’єру в Європі й стати до лав добровольців, коли в його рідну країну прийшла війна. Під час виконання бойової задачі Василь «Міф» Сліпак загинув від кулі снайпера», - розповідають організатори.

Автори поєднують у фільмі два жанри: кіно та концерт. Використано безліч архівних відео, які показують героя у повсякденні та на сцені.

«Переплітаються дві сюжетні лінії, які подібні настільки, що забуваєш, де вигадка а де реальність. Одна – це оповідання Джанні Родарі «Джельсоміно в країні брехунів» про хлопчика, що мав унікальний голос та боровся ним із негідниками; а друга – історія про Василя, який поклав свій голос і життя у боротьбі за свою країну, оскільки не міг мовчати», - йдеться у повідомленні.

Дата і час прем’єри: к/т Multiplex, ТРЦ Глобал.UA в Житомирі, 4 лютого о 19:00.

Фільм «МІФ» вийде у всеукраїнський прокат 8 лютого 2018 року.

Житомир.info
Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: прем'єра фільм Василь Сліпак АТО  
Матеріали по темі