Здоров'я

У Бердичівському госпіталі учасники бойових дій зможуть проходити бальнеологічні процедури

4 February 2018, 15:48

У комунальній установі «Обласний госпіталь для ветеранів», що у Бердичеві, у відділенні фізіотерапії запрацював кабінет бальнеологічних процедур. Голова обласної ради Володимир Ширма разом із начальником управління охорони здоров’я облдержадміністрації Миколою Сусликом відвідали заклад, оглянули кабінет, неврологічне і гастроентерологічне відділення та тренажерну залу, а також поспілкувалися з пацієнтами.

Про це пише прес-служба Житомирської облради.

На ремонт та облаштування бальнеологічного кабінету з обласного бюджету спрямовано майже 800 тис. грн. І як зазначив Володимир Ширма, в цілому за два останні роки на обласний госпіталь витрачено майже 2 млн грн.

«Обласний госпіталь - це медичний заклад, де проходять лікування і реабілітацію наші захисники, і всі, хто пролікувався в госпіталі, залишаються задоволені результатом. Адже в госпіталі працюють висококваліфіковані спеціалісти, які з розумінням і повагою ставляться до хворих. Обласна влада буде продовжувати робити все, аби наші бійці, які втратили здоров’я, захищаючи державу, мали змогу повноцінно реабілітуватися і адаптуватися до мирного життя. На цей рік для госпіталю в бюджеті передбачено 1,9 млн грн на ремонт котельні. Також в цьому році плануємо відкрити центр реабілітації учасників АТО на базі обласного лікувального центру вертебрології і реабілітації. На його ремонт та оснащення з ДФРР спрямовано понад 13 млн грн. Обидва заклади є потужними і зможуть у повному обсязі забезпечити реабілітацію всіх, хто цього потребує, на найвищому рівні із застосуванням сучасних технологій», - поінформував Володимир Ширма.

Як розповів керівник госпіталю Павло Журбенко, у процедурному кабінеті встановлено ванни з гідромасажем, вихрові та звичайні ванни, де можна отримувати хвойні, сольові, озонові, лавандові, гліцеринові процедури. Також кабінет облаштований різними видами лікувального душу. Такі бальнеологічні процедури мають протизапальний ефект, підвищують імунітет, застосовується при порушеннях нервової системи, опорно-рухового апарату тощо. Підбирають ванни для кожного хворого індивідуально, враховуючи загальний стан пацієнта, покази та протипокази, особливості перебігу захворювання.

Варто зазначити, що минулого року в обласному госпіталі пройшли курси лікування та реабілітації майже 3 тис. «афганців» та учасників АТО.

Як повідомляв Житомир.info, госпіталь у Бердичеві - це сучасний лікувально-діагностичний заклад, де розгорнуті наступні відділення: кардіологічне – 70 ліжок, хірургічне – 40 ліжок, терапевтичне – 30 ліжок, неврологічне – 60 ліжок, гастроентерологічне – 40 ліжок, палата інтенсивної терапії, приймально-діагностичне відділення та десятки лікувально-діагностичних кабінетів.

Житомир.info
Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: облрада госпіталь Бердичів Ширма  
Матеріали по темі