Місто

У Житомирському музичному училищі ім.Косенка відбулася акція «Do music! No hate!»

6 February 2018, 14:25

6 лютого у приміщенні Житомирського музичного училища ім. В. С. Косенка відбулася соціально-просвітницька акція «Do music! No hate!» з нагоди відзначення Міжнародного Дня безпечного Інтернету та у рамках реалізації Національної кампанії «Рух проти ненависті» в Україні.

Цьогоріч цей день проходить під гаслом: «Створюй, спілкуйся та поважай: кращий Інтернет починається з тобою».

За словами заступника директора з навчально-виховної роботи Житомирського музичного училища ім. В. С. Косенка Анни Бродської, мета акції - привернути увагу студентів, молоді до проблеми безпечного використання інформаційних технологій.

«Сьогодні Міжнародний День безпечного Інтернету. Для чого він відзначається? В першу чергу для того, аби привернути увагу до проблеми відповідального використання цифрових технологій, і сама головна частина цього дня - це відмова від мови ненависті саме в спілкуванні онлайн. Чому ми це проводимо на базі музичного училища? Тому що наша цільова аудиторія – це наші студенти, 15-19 років, саме їх ми хочемо попередити і навчити як гарно, толерантно спілкуватися один з один, і онлайн, і офлайн. Мова ненависті – це всі види дискримінації, які є в суспільстві: це і расова дискримінація, гендерна, ті ж самі лайки, булень. Ми знаємо, що студенти користуються різними словами, але коли вони відчувають це по відношенню до себе – це вже є дискримінацією. Сьогодні на захід ми запросили заступників директорів з виховної роботи та з гуманітарних питань обласного методичного об’єднання області. Тобто, всі навчальні заклади області І та ІІ рівня акредитації сьогодні будуть проходити тренінг по цій темі. Ми хочемо, аби вони змогли навчити своїх дітей, учнів протистояти цій мові ненависті», - наголосила заступник директора з навчально-виховної роботи Житомирського музичного училища ім. Косенка Анна Бродська.

Головний координатор руху кампанії «Рух проти ненависті» в Україні Володимир Виговський ознайомив присутніх з декількома складовими тренінгу та запевнив, що мова ненависті охоплює всі форми висловлювань, що поширюють, провокують, стимулюють або виправдовують расову ненависть, ксенофобію, антисемітизм тощо.

Більш детальний майстер-клас з протидії мові ненависті у молодіжному середовищі засобами просвіти з прав людини онлайн провела національний координатор кампанії «Рух проти ненависті» в Україні Надія Павлик.

По закінченню заходу студенти та педагогічні працівники могли ознайомитися з виставкою робіт відомого художника-карикатуриста Василя Вознюка, а також фотороботами житомирського фотографа Леоніда Шевчука. Приємним завершенням заходу став концерт «Do music! No hate!».

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: музучилище  
Матеріали по темі