ДОПОМОГА

​У поліцію чи на «швидку»: куди телефонувати житомирянам, якщо на шляху трапиться нетвереза людина

6 February 2018, 14:29

Наприкінці року припинив роботу житомирський центр детоксикаційної допомоги, куди раніше доправляли нетверезих жителів та гостей обласного центру. До кого звертатися, якщо на вашому шляху трапиться людина напідпитку, Житомир.info розповіли в міському управлінні охорони здоров’я та в патрульній поліції Житомирської області 6 лютого.

«Дзвонити треба на «швидку» і вони доставляють в Обласний наркологічний диспансер. Якщо є необхідність, то на «швидкій» вирішують доставляти в приймальні відділення ЦМЛ№1 та ЦМЛ№2. У нас такий алгоритм відпрацьований з 1 грудня 2017 року, коли закрили центр детоксикаційної допомоги», – повідомила очільниця управління охорони здоров’я Житомирської міської ради Марія Місюрова.

Охоче беруть на себе відповідальність і в патрульній поліції Житомирської області. Щоправда, там радять приймати рішення на місці: якщо людина порушує громадський порядок і діє агресивно, то варто викликати «102», якщо ж людині після зайвої чарки стало недобре – краще телефонувати у «швидку».

«Патрульні поліцейські здійснюють поліцейське піклування. Раніше нетверезих осіб доставляли до центру детоксикаційної допомоги, де ними займалися кваліфіковані працівники. Наразі патрульні поліцейські реагують, як і раніше, на всі повідомлення подібного характеру, однак в кожній ситуації вони приймають індивідуальні рішення. Алгоритм приблизно такий: якщо особа напідпитку чіпляється до громадян, матюкається, ображає честь, гідність інших осіб, то викликаємо патруль. Патрульні приїздять і реагують на дії правопорушника. Якщо ж громадянин знаходиться у крайньому стані алкогольного сп’яніння, тоді ми рекомендуємо телефонувати на «103», щоби йому надали медичну допомогу. Навіть якщо в поліцейського є аптечка, то там мінімальний набір – спирт нашатирний чи ще щось, щоби привести людину до тями. Але бувають ситуації, коли людині потрібна більш кваліфікована допомога. Бо, в будь-якому випадку, патрульним поліцейським доведеться дублювати повідомлення, викликати «швидку» або самим транспортувати до найближчої лікарні», – зазначив речник патрульної поліції Житомирської області Ігор Іванюк.

І медики, і поліцейські просять житомирян не бути байдужими і не залишатися осторонь таких ситуацій. Узимку ця проблема постає особливо гостро – якщо людині, що хильнула зайвого не допомогти, вона може просто замерзнути.

Як повідомляв Житомир.info, 27 грудня у Житомирі поліцейські охорони затримали нетверезого чоловіка, який о 5 ранку побив вивіски торговельної точки та перукарні.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: напідпитку поліція медвитверезник детоксикація Іванюк Місюрова 
Матеріали по темі