Місто

«Ніч в універі»: близько сотні житомирян разом спостерігали за запуском ракети Falcon Heavy

7 February 2018, 11:14

Близько сотні житомирян зібралися 6 лютого в Житомирському державному технологічному університеті, щоби слідкувати онлайн за запуском найпотужнішої у світі ракети Falcon Heavy.

Про це у коментарі Житомир.info розказав завідувач лабораторії мехатроніки ЖДТУ Володимир Смолькін. За його словами, ідея влаштувати щось на кшталт «Ночі в музеї» виникла давно, а привід знайшовся нещодавно.

«Створюємо потроху Хакспейс в ЖДТУ. І на одній з бесід із ректором прийшла ідея зробити щось на кшталт «Ночі в музеї», але в універі. І якраз тут така подія – запуск Falcon Heavy. Запостили новину на сайті ЖДТУ та в фейсбуці, закупили печива, чаю і кави. Організували трансляцію. Для школярів зробили невеликий простір, де показали що ми робимо на факультетах та в лабораторіях», – зазначив Смолькін.

Тестовий запуск важкої ракети-носія Falcon Heavy відбувся 6 лютого о 22.45. За ним спостерігали не лише ті, хто прийшов у ЖДТУ. Враженнями від побаченого житомиряни радо ділилися у соцмережі Facebook:









І жартували:





Нагадаємо, у жовтні минулого року в житомирському музеї космонавтики стартував фестиваль «Відкритий космос».

Як повідомляв Житомир.info, 18 січня Житомирський обласний краєзнавчий музей вже вдруге долучився до міжнародного флешмобу – селфі у музеї.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Космонавтика запуск ракети ЖДТУ 
Матеріали по темі