Місто

У Житомирі збільшилась кількість хворих дітей шкільного віку, карантин продовжили

8 February 2018, 16:30

За тиждень після введення карантину в школах Житомира кількість хворих дітей не зменшилась, а навпаки збільшилась на 37%.

Про це під час комісії 8 лютого повідомив заступник міського голови Матвій Хренов. Окрім цього, на комісії зауважують: поріг захворюваності зріс і серед вчителів та дошкільнят.

«На сьогоднішній момент управління охорони здоров’я підготувало інформацію. В період з 26.01 по 01.02 кількість відвідування до лікарів склала півтори тисячі дітей. В період з 02.02 по 08.02 кількість відвідувань збільшилась і складає вже 2,5 тисячі викликів. Фактично, ми спостерігаємо ріст 37% не дивлячись на наші обмежувальні заходи. 25 дітям поставлено діагноз грип, клінічно. Наразі більше стали хворіти діти з дитячих дошкільних закладів. Окрім того, що хворіють діти, достатньо велика кількість хворих вчителів», - каже Матвій Хренов.

«Захворюваність школярів, серед учнів міста Житомира зросла з 3,76 тисяч на п’ятому тижні до 4,196 тисяч хворих. Тобто, десь на 32%. Зросла захворюваність серед діток 0 - 4 роки на 2%», - додає завідувач Житомирським міськрайонним відділом обласного лабораторного центру МОЗ України Іван Киричук.

З огляду на ситуацію, члени комісії одноголосно вирішують продовжити карантин у школах іще на тиждень та домовляються повторно зібратися 15 лютого задля прийняття подальших дій.

Нагадаємо, у Житомирі ще на тиждень продовжили карантин.

Як повідомляв Житомир.info, через збільшення на території Житомирської області випадків захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції закрили на карантин 74 школи та 14 садочків.

Житомирських школярів з 2 лютого 2018 року відправили на карантин через збільшення кількості хворих дітей на грип та ГРВІ.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Хренов комісія карантин  
Матеріали по темі