Культура

​Житомирська податкова опублікувала оновлений перелік книжок, які заборонено ввозити в Україну

9 February 2018, 12:33

Житомирська податкова опублікувала оновлений перелік із 136 книжок антиукраїнського змісту, які Держкомтелерадіо України визначив такими, що заборонені до ввезення на митну територію України.

Про це інформує прес-служба ГУ ДФС у Житомирській області 8 лютого.

«Відповідно статті 17 Закону України «Про зовнішньоекономічну діяльність», статті 2 Закону України «Про захист суспільної моралі» звертаємо увагу на оновлений перелік книжкових видань, зміст яких спрямований на ліквідацію незалежності України, пропаганду насильства, розпалювання міжетичної, расової, релігійної ворожнечі, вчинення терористичних актів, посягання на права і свободи людини. Перелік видань, Державний комітет телебачення і радіомовлення України визначив такими, що заборонені до ввезення на митну територію України, налічує 136 книжок антиукраїнського спрямування», – йдеться у повідомленні.

У податковій також пояснюють мотиви цього рішення і просять громадян та представників бізнесу бути уважними при перетині митного кордону.

«Така заборона вводиться з метою запобігання застосуванню до громадян України методів інформаційної війни та дезінформації, зупинення посягань на територіальну цілісність та визначений Конституцією України державний устрій, порушення авторського права», – зазначають у ДФС.

Зокрема, у переліку заборонених до ввезення книги авторства російських пропагандистів, ідейних натхненників «русского мира» та бойовиків. З-поміж інших в Україну не можна ввозити книги Едуарда Лимонова, Захара Прилєпіна, Анатолія Вассермана, Сергія Доренка та Олександра Дугіна.

Лист Держкомтелерадіо та перелік книжкових видань антиукраїнського змісту:




Довідково:

Статтею 2 Закону України «Про захист суспільної моралі» забороняються виробництво та розповсюдження продукції, яка пропагує війну, національну та релігійну ворожнечу, зміну шляхом насильства конституційного ладу або територіальної цілісності України, фашизм та неофашизм, принижує або ображає націю чи особистість за національною ознакою, пропагує бузувірство, блюзнірство, неповагу до національних і релігійних святинь.

Як повідомляв Житомир.info, торік у листопаді житомирські митники та прикордонники зупинили автомобіль громадянки Росії, яка хотіла провезти через кордон у Білорусь старовинні книги.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДФС Держкомтелерадіо пропаганда заборона митниця 
Матеріали по темі