Культура

У Житомирській ОДА хочуть створити музей історії релігії, щоб «об’єднати всі конфесії навколо добрих справ»

14 February 2018, 17:25

В Житомирській області може з’явитись музей історії релігії, в якому будуть представлені різні конфесії.

Про це під час зустрічі керівництва Житомирської ОДА з духовенством 14 лютого заявила в.о. голови управління культури та туризму облдержадміністрації Тетяна Парфентієва.

Вона запропонувала представникам різних церков сісти за круглий стіл і дійти спільної думки – чи потрібен такий музей на Житомирщині.

«Ідея така прийшла, коли ми з Олександром Леонідовичем (Пивоварським, - ред.) були в Києві. Ми побачили, що там існує музей історії релігії. Наша консультативна група, яка працює зараз по концепції культурного середовища тут на Житомирщині, перед цим створювала музей історії релігії у Львові. Вірніше, не створювала, а перезапускала його. Вони давали йому нове життя, бо за радянських часів це був музей атеїзму та релігії. Відповідно, ми зачепились за цю ідею і сьогодні запропонували її, щоб вона була додатковим майданчиком для комунікації релігійних організацій. Це, напевно, буде ще одним кроком для того, щоб об’єднати конфесії навколо гарних справ», - каже Тетяна Парфентієва.

Виконуюча обов’язки начальника управління культури та туризму Житомирської ОДА поки не може сказати, де знаходитиметься цей музей. Однак, її управління вже готове надати для нього перші експонати.

«Те, що ми бачили у Києві і у Львові, це повноцінні приміщення, де різні конфесії представлені. Відділ релігії, який працює в управлінні культури, має дуже багато цінних матеріалів, які просто зберігаються там як архівні документи. За кожним документом – людська історія, яка може бути цікава і родичам цих людей, і громадськості. Це вже перші експонати, які ми готові до цього музею додати. А приміщення будемо шукати. Думаю, якщо буде бажання, то буде і можливість», - зазначила Парфентієва.

Як повідомляв Житомир.info, у «Діалогах» на Житомир.info Тетяна Парфентієва розповідала про перспективи розвитку культури і туризму та залучення меценатів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Парфентієва релігія музей релігії 
Матеріали по темі